یک مطالعه جدید بر روی موشها نشان میدهد که مصرف زودهنگام آنتیبیوتیکها میتواند با تغییر باکتریهای روده کودکان، خطر ابتلا به آسم را افزایش دهد.
محققان در تاریخ ۱۵ جولای در مجله **Immunity** گزارش دادند که آنتیبیوتیکها میتوانند تولید ایندول پروپیونیک اسید (IPA) در روده را کاهش دهند. IPA یک ماده بیوشیمیایی است که برای محافظت طولانیمدت در برابر آسم ضروری است.
بن مارسلند، محقق ارشد و پروفسور ایمونولوژی در دانشگاه موناش استرالیا، اظهار داشت: “ما متوجه شدیم که درمان با آنتیبیوتیکها باعث کاهش باکتریهای تولیدکننده IPA میشود و این کاهش یک مولکول کلیدی را که پتانسیل پیشگیری از آسم را دارد، کاهش میدهد.”
نتایج مطالعه بر روی موشها
محققان دریافتند که موشهایی که در اوایل زندگی آنتیبیوتیک دریافت کرده بودند، بیشتر به واکنشهای آلرژیک نسبت به کنههای گرد و غبار حساس شدند. در انسانها، آسم معمولاً به دلیل قرار گرفتن در معرض گرد و غبار ایجاد میشود.
تاثیر بلندمدت مصرف آنتیبیوتیکها
این حساسیت به آلرژنهای گرد و غبار در موشها حتی پس از بازگشت سطح میکروبیوم روده و IPA به حالت نرمال ادامه یافت. محققان تاکید کردند که عملکرد IPA در ایجاد یک پاسخ ایمنی سالم به ویژه در اوایل زندگی اهمیت زیادی دارد.
مکملهای غذایی غنی از IPA
علاوه بر این، هنگامی که موشها در اوایل زندگی رژیم غذایی خود را با IPA تکمیل کردند، بهطور مؤثری از آلرژی به کنههای گرد و غبار و آسم درمان شدند. مارسلند در بیانیه خبری دانشگاه گفت: “استفاده از آنتیبیوتیکها در سال اول زندگی میتواند تأثیر ناخواستهای در کاهش باکتریهایی که سلامتی را ارتقا میدهند داشته باشد. ما اکنون از این تحقیقات میدانیم که آنتیبیوتیکها منجر به کاهش IPA میشوند، که ما دریافتیم که در اوایل زندگی برای بالغ شدن سلولهای ریه حیاتی است و آن را به یک گزینه مناسب برای پیشگیری اولیه از التهاب راههای هوایی آلرژیک تبدیل میکند.”
اهمیت ایجاد میکروبیوم روده پایدار در کودکان
مارسلند افزود که این یافتهها اهمیت ایجاد میکروبیوم روده پایدار در کودکان را نشان میدهد. مکملهای غذایی غنی از IPA ممکن است به کودکان در پیشگیری از آسم کمک کنند. با این حال، محققان تاکید کردند که این باید در انسانها آزمایش شود، زیرا تحقیقات حیوانی همیشه در افراد نتایج مشابهی به همراه ندارد.
مارسلند گفت: “این ابتدا با مصرف غذا – هم شیر و هم غذاهای جامد – و هم ژنتیک و قرار گرفتن در معرض محیطی شکل میگیرد.” نشان داده شده است که نوزادانی که در معرض خطر بالای آلرژی و آسم قرار دارند، بلوغ میکروبیوم روده را مختل کرده و به تأخیر میاندازند.
نتیجهگیری
این تحقیق نشان میدهد که مصرف زودهنگام آنتیبیوتیکها میتواند تاثیرات منفی بلندمدتی بر سلامت کودکان داشته باشد و خطر ابتلا به آسم را افزایش دهد. ایجاد میکروبیوم روده پایدار و استفاده از مکملهای غذایی مناسب میتواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد.