معاون وزیر بهداشت در برنامه تلویزیونی «تهران 20» اظهار داشت که اخبار مربوط به ورود تب دنگی به تهران صحت ندارد. وی توضیح داد که مواردی که در رسانهها بازتاب یافتهاند، مربوط به بیمارانی بودهاند که در کشورهای خارجی شناسایی شدهاند و هیچ بیمار مبتلا به دنگی در بیمارستانهای تهران بستری نشده است.
پایش شبانهروزی و صید پشهها
معاون بهداشت وزیر بهداشت اضافه کرد که همکاران ما در بیش از 70 نقطه از کشور به صورت شبانهروزی در حال پایش و صید پشهها هستند. اما تا کنون هیچ پشهای در استان تهران صید نشده است.
انتقال پشهها و تاثیر بارندگی
وی تصریح کرد که انتقال پشهها از طریق تخمهای آنها از مناطق آلوده به دیگر مناطق صورت میگیرد. در صورت وقوع بارندگی در اماکنی که تخم پشهها وجود دارد، تعداد پشهها افزایش مییابد و این میتواند در فصل پاییز مشکلاتی ایجاد کند. اگرچه تخمهای پشه ممکن است به دلایل مختلف به تهران منتقل شوند، اما تا زمانی که بارندگی و آب وجود نداشته باشد، این تخمها تبدیل به پشههای آئدس نمیشوند. خوشبختانه، به دلیل عدم وجود بیماری تب دنگی در تهران، انتقال این بیماری در تهران صورت نمیگیرد.
تب دنگی: یک بیماری ویروسی و مناطق آلوده
تب دنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشه آئدس منتقل میشود. این بیماری در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و بسیاری از مناطق گرمسیری جهان شیوع دارد. اخیراً به دنبال مسافرت تعدادی از هموطنان به کشورهای آلوده به این بیماری، 151 مورد قطعی تب دنگی در کشور شناسایی شده است که از این تعداد، فقط 12 بیمار سابقه سفر نداشتهاند.
وضعیت فعلی پشه آئدس در ایران
در حال حاضر، در استانهای فارس، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان و مازندران پشه آئدس صید شده است. این امر نشاندهنده اهمیت پایش مداوم و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای جلوگیری از گسترش این پشه و بیماریهای مرتبط با آن است.