صفحه اصلی > بیماری و درمان : تاثیر روغن ماهی در پیشگیری از آلزایمر در سالمندان پرخطر

تاثیر روغن ماهی در پیشگیری از آلزایمر در سالمندان پرخطر

تاثیر روغن ماهی در پیشگیری از آلزایمر در سالمندان پرخطر

محققان گزارش کرده‌اند که سالمندانی که دارای خطر ژنتیکی بالای ابتلا به آلزایمر هستند، در صورت مصرف منظم کپسول‌های روغن ماهی، روند تجزیه سلول‌های عصبی مغزشان کندتر می‌شود.

به گزارش مؤسسه ملی پیری، این افراد حامل ژن APOE4 هستند که خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد و با سن شروع پایین‌تر این بیماری مرتبط است.

دکتر ژن بومن، محقق ارشد از بیمارستان عمومی ماساچوست، بیان کرد: «اینکه تجزیه یکپارچگی عصبی در افرادی که به‌طور تصادفی تحت درمان با امگا ۳ قرار گرفتند و در معرض خطر آلزایمر هستند، کاهش یافت، نکته‌ای قابل توجه است که نیازمند انجام آزمایش‌های بالینی گسترده‌تر و در جمعیت‌های متنوع‌تر است.»

با این حال، محققان تأکید کردند که مصرف مکمل‌های روغن ماهی برای همه افراد مسن به طور کلی مفید نیست.

در این مطالعه، ۱۰۲ فرد ۷۵ ساله و بالاتر با سطوح نسبتاً پایین اسیدهای چرب امگا ۳، که ماده مؤثر در روغن ماهی است، مورد بررسی قرار گرفتند.

محققان می‌گویند که روغن ماهی می‌تواند به بهبود عملکرد مغزی در افرادی که مشکلات حافظه دارند، کمک کند.

شرکت‌کنندگان در آغاز و پس از سه سال مطالعه، تحت اسکن MRI برای بررسی ضایعات ماده سفید مغز قرار گرفتند. اگرچه همه آنها سطوح نسبتاً بالایی از این ضایعات داشتند، هیچ‌یک به زوال عقل مبتلا نبودند. ضایعات ماده سفید می‌تواند جریان خون به سلول‌های مغزی را کاهش داده و خطر زوال عقل را در آینده افزایش دهد.

نیمی از شرکت‌کنندگان روزانه مکمل روغن ماهی و نیمی دیگر دارونمای مبتنی بر دانه سویا مصرف کردند.

نتایج اسکن‌های MRI نشان داد که پیشرفت ضایعات ماده سفید در گروهی که روغن ماهی مصرف کردند، تا حدی کاهش یافت، اما این کاهش از نظر آماری معنی‌دار نبود.

اما حاملان ژن APOE4 که روغن ماهی مصرف کرده بودند، یک سال پس از شروع مصرف، کاهش چشمگیری در تجزیه یکپارچگی سلول‌های مغزی خود نسبت به گروه دارونما مشاهده کردند.

دکتر بومن افزود: «این اولین کارآزمایی پیشگیری از زوال عقل است که از ابزارهای مدرن مانند آزمایش خون و اسکن مغزی استفاده می‌کند تا افرادی که در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند و همچنین کسانی که مناسب دریافت مداخلات تغذیه‌ای خاص می‌باشند را شناسایی کند.»

پست های مرتبط

ویروس HMPV در چین: نظر سازمان جهانی بهداشت و وضعیت ایران

ویروس متاپنوموویروس انسانی (HMPV) اخیراً با افزایش موارد عفونت‌های تنفسی در چین…

دی ۲۰, ۱۴۰۳

همه‌چیز درباره بیماری ویروسی HMPV: آیا باید نگران گسترش این ویروس در چین باشیم؟

با افزایش موارد ابتلا به ویروس متاپنوموویروس انسانی (HMPV) در چین، توجه…

دی ۱۷, ۱۴۰۳

تحولی در درمان سرطان: بازگرداندن سلول‌های سرطانی به حالت طبیعی با فناوری پیشرفته

محققان موفق به توسعه فناوری نوینی شده‌اند که به جای از بین…

دی ۹, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.