صفحه اصلی > بیماری و درمان : پیشگیری از دیابت ارثی با رژیم غذایی سالم و ورزش

پیشگیری از دیابت ارثی با رژیم غذایی سالم و ورزش

پیشگیری از دیابت ارثی با رژیم غذایی سالم و ورزش

پژوهشگران دریافته‌اند که اتخاذ یک سبک زندگی سالم می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۷۰ درصد در افرادی که دارای ریسک ژنتیکی بالایی برای این بیماری متابولیک هستند، کاهش دهد. این نتایج نشان می‌دهد که رعایت اصول تغذیه سالم و فعالیت‌های بدنی منظم تأثیر بیشتری بر کاهش خطر دیابت در افرادی با سابقه ژنتیکی بالا دارد، در مقایسه با افرادی که احتمال ژنتیکی کمتری برای ابتلا به دیابت دارند.

رژیم غذایی سالم و ورزش برای افراد با ریسک ژنتیکی پایین

به گفته «ماریا لانکینن»، محقق ارشد و مدرس تغذیه در دانشگاه فنلاند شرقی، رژیم غذایی و ورزش تأثیر کمی بر کاهش خطر دیابت در افرادی که ریسک ژنتیکی پایین‌تری دارند، دارد. اما با این حال، یافته‌های این مطالعه همگان را تشویق می‌کند تا تغییرات مثبتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند که موجب بهبود سلامت کلی بدن می‌شود.

اهمیت سبک زندگی سالم در کنترل قند خون و وزن

محققان خاطرنشان می‌کنند که تمامی شرکت‌کنندگان در این مطالعه، حتی با داشتن سبک زندگی سالم، تمایل به کنترل بهتر قند خون و کاهش وزن نشان دادند. این مطالعه سه ساله که شامل تقریباً ۱۰۰۰ مرد ۵۰ تا ۷۵ ساله از شرق فنلاند بود، نشان داد که بیش از ۶۰۰ نفر از این افراد با دریافت مشاوره‌های سبک زندگی سالم، توانستند بهبود قابل‌توجهی در کیفیت رژیم غذایی خود ایجاد کنند. این افراد مصرف فیبر، میوه، سبزیجات و چربی‌های سالم را افزایش دادند و همچنین عادت‌های ورزشی بهتری پیدا کردند.

نتایج مطالعه و تاثیر آن بر کاهش ابتلا به دیابت

در میان مردانی که راهنمایی‌های سبک زندگی را دریافت کردند، ۷.۷ درصد از مردان با ریسک ژنتیکی کم و ۷.۹ درصد از مردان با ریسک ژنتیکی بالا به دیابت مبتلا شدند. در مقابل، در گروه کنترل که مشاوره‌ای دریافت نکردند، ۸.۲ درصد از مردان با ریسک ژنتیکی کم و ۱۴.۱ درصد از مردان با ریسک ژنتیکی بالا به دیابت مبتلا شدند.

نتیجه‌گیری: پیشگیری از دیابت نوع ۲ با سبک زندگی سالم

این کارآزمایی بالینی نشان می‌دهد که دیابت نوع ۲ را می‌توان با رویکردهای کم‌هزینه و گروهی که بر رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی متمرکز هستند، به ویژه در مردان میانسال و مسن با ریسک ژنتیکی بالا، به تأخیر انداخت یا از آن پیشگیری کرد.

پست های مرتبط

تاثیر پتاسیم در پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی پس از جراحی قلب

فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) یکی از رایج‌ترین آریتمی‌های قلبی در جهان است و…

شهریور ۲۷, ۱۴۰۳

تأثیر مصرف بالای نمک بر افزایش خطر ابتلا به بیماری ام اس (MS)

بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) یا همان ام اس، یک بیماری خودایمنی مزمن…

شهریور ۲۶, ۱۴۰۳

آسم و تأثیر آن بر افزایش خطر ناباروری در زنان

مطالعات جدید نشان می‌دهند که بیماری آسم می‌تواند خطر ناباروری را در…

شهریور ۲۴, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.