یک مطالعه جدید نشان میدهد که تا سال ۲۰۵۰، مرگهای ناشی از سرطان در مردان با افزایش چشمگیر ۹۳ درصدی روبرو خواهد شد. این افزایش به ویژه در مردان بالای ۶۵ سال و در کشورها و مناطقی با شاخص توسعه انسانی پایین یا متوسط بیشتر خواهد بود.
هابتامو ملی بیزویهو، نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه کوئینزلند استرالیا، تأکید میکند که برای مقابله با این بحران رو به رشد، نیاز به یک همکاری ملی و بینالمللی و همچنین رویکردی هماهنگ و چندبخشی ضروری است. او اظهار داشت: “اجرای پوشش همگانی سلامت، توسعه زیرساختهای بهداشتی، و ایجاد دانشکدههای پزشکی با بودجه عمومی میتواند نقش مهمی در بهبود مراقبتهای سرطان و برابری در دسترسی به این خدمات داشته باشد.”
این تیم تحقیقاتی با استفاده از دادههای رصدخانه جهانی سرطان، بیش از ۳۰ نوع سرطان مختلف را در ۱۸۵ کشور و منطقه مورد بررسی قرار داده و پیشبینیهای خود را انجام داده است.
در ماه فوریه، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که تا سال ۲۰۵۰، بیش از ۳۵ میلیون مورد جدید سرطان در جهان پیشبینی میشود، که این رقم نسبت به ۲۰ میلیون مورد تخمینی در سال ۲۰۲۲، ۷۷ درصد افزایش خواهد داشت. این پیشبینیها شامل مردان و زنان در ۱۱۵ کشور است.
گزارش سازمان جهانی بهداشت عوامل متعددی را به عنوان عوامل افزایش خطر در آینده معرفی کرده است، از جمله:
- پیری و رشد جمعیت
- افزایش قرارگیری در معرض عوامل خطر محیطی، به ویژه آلودگی هوا
- مصرف دخانیات و الکل
- چاقی
در این مطالعه، محققان به مصرف دخانیات و الکل به عنوان عوامل خطر قابل تعدیل اشاره کردند که به طور خاص در بین مردان رایجتر است. همچنین، نویسندگان مطالعه اضافه کردند که مشارکت کمتر مردان در فعالیتهای پیشگیری از سرطان و استفاده ناکافی از غربالگری و درمان، از دیگر عوامل مؤثر بر نرخ بالاتر مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان نسبت به زنان است.