صفحه اصلی > بیماری و درمان : چگونه داروی دیابت متفورمین خطر ابتلا به کووید طولانی را کاهش می‌دهد ؟

چگونه داروی دیابت متفورمین خطر ابتلا به کووید طولانی را کاهش می‌دهد ؟

چگونه داروی دیابت متفورمین خطر ابتلا به کووید طولانی را کاهش می‌دهد ؟

مطالعات اخیر نشان داده‌اند که کووید طولانی‌مدت، که با علائمی مانند خستگی مزمن، مه مغزی، و درد قفسه سینه بروز می‌کند و ممکن است ماه‌ها پس از عفونت اولیه کووید ادامه یابد، با مصرف داروی متفورمین به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. تخمین زده می‌شود که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از این عوارض رنج می‌برند.

متفورمین و کاهش خطر کووید طولانی‌مدت

تحقیقات نشان داده است که افراد دارای اضافه‌وزن یا چاقی که بلافاصله پس از ابتلا به کووید ۱۹ متفورمین مصرف کردند، ۴۱ درصد کمتر احتمال ابتلا به کووید طولانی را تجربه کرده‌اند.

دکتر کارولین برامانت از دانشگاه مینه‌سوتا، محقق اصلی این پژوهش، اعلام کرده است: «متفورمین، وقتی به عنوان درمان سرپایی برای کووید ۱۹ استفاده می‌شود، دارای فواید بالینی است و به دلیل اینکه ارزان، ایمن و به‌طور گسترده در دسترس است، می‌تواند به کاهش خطرات ناشی از کووید طولانی کمک کند.»

آیا متفورمین برای افراد دیابتی نیز مفید است؟

یک مطالعه جدید بررسی کرد که آیا متفورمین می‌تواند برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز همان اثرات را داشته باشد. محققان داده‌های بیش از ۷۶۰۰۰ آمریکایی مبتلا به دیابت نوع ۲ را که از متفورمین استفاده می‌کردند، جمع‌آوری کرده و نتایج آن‌ها را با گروهی دیگر شامل ۱۳۰۰۰ نفر که این دارو را مصرف نمی‌کردند، مقایسه کردند.

کاهش خطر مرگ و کووید طولانی با مصرف متفورمین

یافته‌ها نشان داد که افرادی که متفورمین مصرف می‌کردند، تا ۲۱ درصد کمتر احتمال داشت که به کووید طولانی دچار شوند یا طی شش ماه پس از ابتلا به کووید ۱۹، جان خود را از دست بدهند. این نتایج می‌تواند نقطه امیدی برای مدیریت بهتر بیماران دیابتی در دوران همه‌گیری باشد.

متفورمین چگونه می‌تواند از کووید طولانی جلوگیری کند؟

اگرچه محققان هنوز به طور دقیق نمی‌دانند که متفورمین چگونه به جلوگیری از کووید طولانی‌مدت کمک می‌کند، اما به نظر می‌رسد که این دارو از طریق کاهش التهاب، کاهش سطح ویروسی و سرکوب پروتئین‌های مرتبط با بیماری به کاهش علائم شدید کووید کمک می‌کند.

پست های مرتبط

آیا ابتلا به ام اس (MS) احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهد ؟

ارتباط میان ام اس و سرطان: یافته‌های جدید تحقیقات اخیر از تیمی…

مهر ۲۳, ۱۴۰۳

۴۰ درصد بیمارستان‌ های ایران بیش از ۴۰ سال قدمت دارند

در کنگره بین‌المللی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات بیمارستانی که…

مهر ۱۹, ۱۴۰۳

ارتباط بین کم‌ شنوایی و زوال عقل: بررسی عوامل خطر و تأثیر سمعک

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر «باپتیست گرنیر» از دانشگاه پاریس سیته…

مهر ۱۷, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.