صفحه اصلی > بیماری و درمان : درمان سرطان سینه با ویروس‌های آزمایشگاهی؛ تجربه خوددرمانی یک دانشمند

درمان سرطان سینه با ویروس‌های آزمایشگاهی؛ تجربه خوددرمانی یک دانشمند

درمان سرطان سینه با ویروس‌های آزمایشگاهی؛ تجربه خوددرمانی یک دانشمند

بیاتا هالاسی، دانشمند ویروس‌شناس، سرطان سینه خود را با استفاده از ویروس‌های رشد یافته در آزمایشگاه درمان کرد و تجربیات خود را منتشر نمود. با اینکه این اقدام بحث‌های اخلاقی فراوانی را در پی داشت، اما او با تاکید بر مثبت بودن نتایج درمان خود، هشدار داده که دیگران نباید چنین رویکردی را بدون مشورت پزشکان تجربه کنند.

داستان یک خوددرمانی

به گزارش نیچر، بیاتا هالاسی، ویروس‌شناس اهل کرواسی، در سال ۲۰۲۰ و در سن ۴۹ سالگی متوجه شد که سرطان سینه‌اش دوباره بازگشته است. پس از تجربه ناموفق شیمی‌درمانی، او تصمیم گرفت از روش ویروس‌درمانی انکولیتیک (OVT) برای مقابله با سرطان خود استفاده کند. این روش از ویروس‌ها برای حمله به سلول‌های سرطانی و تقویت سیستم ایمنی استفاده می‌کند و تاکنون نتایج امیدوارکننده‌ای نشان داده است.

روند درمانی بی‌سابقه

هالاسی از تخصص خود در ویروس‌شناسی بهره برد و تومور خود را با دو نوع ویروس، شامل سویه‌ای از ویروس سرخک و ویروس عامل تورم دهان تاولی (VSV)، هدف قرار داد. این ویروس‌ها به‌طور ایمن در آزمایش‌های بالینی استفاده شده‌اند و توانایی خاصی در حمله به سلول‌های سرطانی دارند.

در طول دوره دوماهه درمان، همکار هالاسی ویروس‌ها را مستقیماً به تومور تزریق کرد. با اینکه این درمان هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد، تومور به سرعت کوچک شد و بدون بروز عوارض جانبی، از عضلات و بافت‌های اطراف جدا شد، که در نهایت جراحی برای برداشتن آن را آسان‌تر کرد.

نتیجه‌گیری و چشم‌انداز

تجزیه‌و‌تحلیل‌ها نشان داد که درمان با ویروس‌ها موجب تحریک سیستم ایمنی هالاسی شده و لنفوسیت‌ها به‌طور کامل به تومور نفوذ کرده‌اند. بعد از جراحی، او به مدت یک سال با داروی ضدسرطان تراستوزومب نیز تحت درمان قرار گرفت. هالاسی با انتشار نتایج خود، امید دارد که این تجربه بتواند مسیرهای جدیدی برای درمان سرطان باز کند.

معضل اخلاقی

با وجود موفقیت، مقاله هالاسی به دلیل اینکه شامل آزمایش روی خود بود، در چندین مجله علمی رد شد. پژوهشگران هشدار می‌دهند که بیماران مبتلا به سرطان ممکن است از درمان‌های ثابت‌نشده و تجربی به اشتباه پیروی کنند. درحالی‌که دانش حاصل از خودآزمایی می‌تواند ارزشمند باشد، متخصصان توصیه می‌کنند که افراد بدون مشورت پزشکان از انجام چنین آزمایش‌هایی بر خود خودداری کنند.

پست های مرتبط

خطر ویروس آنفلوانزای پرندگان: آیا جهان آماده تهدید بعدی است؟

ویروس آنفلوانزای پرندگان H5N1 که به سرعت در پرندگان و حتی گاوها…

آذر ۱۸, ۱۴۰۳

واکسن‌های نوین سرطان: امیدهای جدید یا تبلیغات؟

واکسیناسیون برای پیشگیری و درمان سرطان همواره به عنوان یکی از بزرگ‌ترین…

آذر ۱۷, ۱۴۰۳

تفاوت پرینوپلاستی و کلیتوریس [هدف، هزینه، دوره نقاهت و …]

جراحی پرینوپلاستی و جراحی کلیتوریس، هر دو در ناحیه واژن انجام می‌شوند.…

آذر ۱۱, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.