صفحه اصلی > بیماری و درمان : ۵ باور رایج و غلط درباره سرماخوردگی

۵ باور رایج و غلط درباره سرماخوردگی

۵ باور رایج و غلط درباره سرماخوردگی

فصل سرما و شیوع ویروس‌های تنفسی در راه است، و احتمال ابتلا به سرماخوردگی در این دوران بیشتر از همیشه است. به گزارش سایت سالم بمون، هر فرد به طور متوسط سالانه ۲ تا ۳ بار دچار سرماخوردگی می‌شود. بسیاری از افراد به دنبال روش‌هایی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری هستند، اما برخی باورهای غلط و افسانه‌ها در مورد سرماخوردگی وجود دارد که باید درباره آنها آگاهی کسب کرد. در این مقاله، به بررسی ۵ باور غلط درباره سرماخوردگی که توسط دکتر «توماس روسو»، استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه «بوفالو» در نیویورک، معرفی شده است، می‌پردازیم.

۱. تنها یک ویروس، عامل سرماخوردگی است

یکی از دلایل ابتلا به سرماخوردگی چندین بار در طول فصل سرما، تنوع ویروس‌هاست. بیش از ۲۰۰ نوع ویروس مختلف می‌توانند عامل سرماخوردگی باشند. راینوویروس‌ها شایع‌ترین عامل سرماخوردگی در ایالات متحده هستند، اما ویروس‌هایی مانند کرونا، پاراآنفلوانزا و آدنوویروس‌ها هم می‌توانند موجب ابتلا به سرماخوردگی شوند. بنابراین، سیستم ایمنی بدن باید با انواع مختلفی از ویروس‌ها مقابله کند.

۲. بیرون رفتن با موهای خیس خطر ابتلا به سرماخوردگی را افزایش می‌دهد

این باور که بیرون رفتن با موهای خیس باعث ابتلا به سرماخوردگی می‌شود، کاملاً نادرست است. ویروس‌ها عامل سرماخوردگی هستند و مهم نیست که موهای شما خیس است یا نه. با توجه به نظر دکتر «ویلیام شافنر»، استاد بیماری‌های عفونی، این فرضیه بیشتر یک باور عمومی است تا واقعیت علمی.

۳. ویتامین C از سرماخوردگی جلوگیری می‌کند

ویتامین C معمولاً به عنوان یک راهکار برای جلوگیری از سرماخوردگی معرفی می‌شود، اما شواهد علمی این ادعا را تأیید نمی‌کنند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف منظم ویتامین C تاثیری بر جلوگیری از سرماخوردگی ندارد. با این حال، مصرف ویتامین C پس از شروع علائم سرماخوردگی ممکن است به کاهش شدت بیماری کمک کند و در برخی افراد مدت زمان بیماری را کوتاه کند.

۴. تنها در فصل زمستان سرما می‌خورید

اگرچه سرماخوردگی در فصل زمستان بیشتر شیوع دارد و از سپتامبر تا اردیبهشت شایع‌تر است، اما این بیماری در تابستان هم ممکن است اتفاق بیفتد. ویروس‌هایی مانند آنتروویروس‌ها بیشتر در تابستان عامل سرماخوردگی هستند، در حالی که راینوویروس‌ها در فصل‌های سردتر غالب هستند.

۵. آنتی‌بیوتیک‌ها به درمان سرماخوردگی کمک می‌کنند

آنتی‌بیوتیک‌ها فقط بر باکتری‌ها مؤثرند، نه ویروس‌ها. از آنجا که سرماخوردگی ناشی از ویروس است، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها هیچ تأثیری بر درمان آن ندارد. مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند منجر به مقاومت باکتری‌ها در برابر داروها شود. در صورت بدتر شدن علائم، مراجعه به پزشک ضروری است تا درمان صحیح و به موقع ارائه شود.

نتیجه‌گیری

با درک صحیح از این باورهای غلط و اطلاع از حقایق علمی، می‌توانیم بهتر از خود مراقبت کنیم و از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم. همچنین، در صورت ابتلا به سرماخوردگی، استفاده از درمان‌های صحیح و مشاوره پزشکی به پیشگیری از عوارض بیشتر کمک خواهد کرد.

پست های مرتبط

دیابت بارداری و افزایش خطر اختلالات رشد عصبی در کودکان

دیابت بارداری یکی از مشکلات رایج دوران بارداری است که در صورت…

فروردین ۲۳, ۱۴۰۴

سوالات متداول درباره سرخک: علل، علائم و واکسیناسیون

سرخک یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که با ظهور موارد جدید…

فروردین ۷, ۱۴۰۴

تقویت سیستم لنفاوی مغز برای بهبود حافظه

با گذشت زمان، مغز انسان توانایی‌های خود را در زمینه پاکسازی ضایعات…

فروردین ۲, ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

آخرین پست ها

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.