صفحه اصلی > بیماری و درمان : خوردن ماهی چرب برای بیماران قلبی عروقی مناسب است

خوردن ماهی چرب برای بیماران قلبی عروقی مناسب است

خوردن ماهی چرب برای بیماران قلبی عروقی مناسب است

افراد دارای بستگان نزدیک که از بیماری‌های قلبی عروقی رنج می‌برند، ممکن است از خوردن ماهی‌های چرب بیشتر سود ببرند. این بر اساس مطالعه جدیدی است که توسط محققان موسسه Karolinska انجام شده است که در مجله Circulation منتشر شده است.

به گزارش سالم بمون، ماهی های روغنی مانند سالمون، خال مخالی، شاه ماهی و ساردین حاوی اسیدهای چرب امگا 3 ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) هستند. این اسیدهای چرب برای بسیاری از عملکردهای بدن مهم هستند، اما نمی توانند توسط بدن تولید شوند و باید از رژیم غذایی دریافت شوند. مطالعات متعدد نشان داده اند که برای همه مهم است که از رژیم غذایی حاوی امگا 3 استفاده کنند.

اکنون یک مطالعه بزرگ بین المللی نشان می دهد که احتمالاً برای افرادی که سابقه خانوادگی بیماری قلبی عروقی دارند، اهمیت ویژه ای دارد. بیماری‌های قلبی عروقی که محققان به بررسی آنها پرداخته‌اند، بیماری‌های عروق کرونر قلب کشنده و غیرکشنده مانند آنژین ناپایدار، حمله قلبی و ایست قلبی و انفارکتوس مغزی (سکته مغزی) است.

در طول دوره پیگیری، نزدیک به 8000 نفر از این افراد از بیماری قلبی عروقی رنج می بردند. در تجزیه و تحلیل خود، محققان توانستند نشان دهند افرادی که هم بیماری قلبی عروقی در یکی از بستگان نزدیک خود مانند والدین یا خواهر یا برادر و همچنین سطوح پایین اسیدهای چرب امگا 3 EPA/DHA داشتند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دادند. بالای 40 درصد خطر بالا برای کسانی که “فقط” بیماری قلبی عروقی در خانواده اصلی داشتند 25 درصد بود.

کارین لیاندر می‌گوید: «این مطالعه نشان می‌دهد کسانی که سابقه خانوادگی بیماری‌های قلبی عروقی دارند، بیشتر از سایرین از خوردن ماهی‌های چرب بیشتر سود می‌برند.»

میزان EPA/DHA در تمام شرکت کنندگان در مطالعه اندازه گیری شد. به گفته کارین لیندر، از آنجایی که این اسیدهای چرب نمی توانند در بدن تولید شوند، سطح آن معیار قابل اعتمادی برای دریافت رژیم غذایی ماهی های چرب است. او می‌گوید: «این واقعیت که اندازه‌گیری‌های اسیدهای چرب در خون و بافت عینی هستند، برخلاف داده‌های خود گزارش‌شده در مورد عادات غذایی، یک مزیت مهم است.

بنابراین، به گفته کارین لیندر، علیرغم اینکه یک مطالعه مشاهده‌ای در منطقه‌ای است که در حال حاضر تعداد زیادی کارآزمایی بالینی تصادفی شده وجود دارد، این یافته‌ها دانش کاملاً جدیدی را نشان می‌دهند. او می‌گوید: «ما اولین کسی هستیم که تأثیر ترکیب سابقه خانوادگی و مصرف ماهی‌های چرب را با استفاده از اندازه‌گیری اسیدهای چرب مطالعه می‌کنیم.»

این مطالعه توسط کنسرسیوم تحقیقات اسیدهای چرب و نتایج (FORCE)، شبکه ای متشکل از بیش از 100 محقق و متخصص در سراسر جهان انجام شد. این مطالعه شامل داده های 15 مطالعه انجام شده در 10 کشور مختلف است. محققان اعلام می کنند که هیچ تضاد منافع وجود ندارد. این تحقیق توسط شورای تحقیقات سوئد و بنیاد قلب و ریه سوئد تامین شده است.

پست های مرتبط

گامی نوین در درمان سرطان با معکوس‌ کردن روند سرطانی شدن سلول‌ ها

محققان همواره در تلاش بوده‌اند تا روش‌های جدید و مؤثری برای درمان…

بهمن ۲۳, ۱۴۰۳

سندرم خستگی مزمن چیست؟ علل، تشخیص و درمان

سندرم خستگی مزمن (CFS) یا اختلال خستگی مزمن، یکی از اختلالات پیچیده…

بهمن ۲۱, ۱۴۰۳

افزایش موارد سرطان ریه در میان افراد غیرسیگاری: دلایل و چالش‌ ها

سرطان ریه یکی از مرگ‌بارترین انواع سرطان در جهان است که اغلب…

بهمن ۱۸, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

آخرین پست ها

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.