در مطالعهای که اخیراً در مجله Appetite منتشر شده است، محققان دیدگاههای والدین را در مورد دادن سبزیجات به فرزندانشان برای صبحانه بررسی کردند. یافته های آنها نشان می دهد که والدین مایل به انجام این عمل هستند اما نگرانی هایی نیز دارند.
متخصصان تغذیه و محققان مصرف سبزیجات را بهطور غیربهینه توسط کودکان گزارش کردهاند، بهویژه در کشورهای غربیتر و صنعتیتر، که ممکن است برای رشد و سلامت ناکافی باشد. رژیم غذایی کم سبزیجات می تواند منجر به شرایط غیرواگیر مختلف شود و مصرف سبزیجات را به یک عامل محافظتی مهم در برابر خطر بیماری تبدیل کند.
والدین و سرپرستان در موقعیت مناسبی برای اصلاح رژیم غذایی فرزندان خود قرار دارند و باید دستورالعمل ها و منابع مبتنی بر شواهد از طریق سیستم مراقبت های بهداشتی ملی در اختیار آنها قرار گیرد. در بریتانیا، راهنمایی فرصتهای مصرف سبزیجات را به زمانهای میانوعده و وعدههای غذایی ظهر و عصر محدود میکند.
برعکس، غذاهایی که برای صبحانه مصرف میشوند، مانند قندهای کنسرو شده، غذاهای شیرین، غلات و نان سفید، قند زیادی دارند و نسبت به سبزیجات از مواد مغذی کمتری برخوردارند. سبزیجات در این منطقه به دلیل بازاریابی، رفتارهای خانوادگی و سنت های فرهنگی به عنوان “غذای صبحانه” دیده نمی شوند، حتی اگر در سراسر جهان از جمله در سایر کشورهای اروپایی با وعده غذایی صبحانه مصرف می شوند.
اگر کودکان در زمان صبحانه مکرراً در معرض سبزیجات قرار گیرند، ممکن است درک خود را تغییر دهند. با این حال، قبل از چنین مداخله ای، باید برداشت والدین در مورد این موضوع بررسی شود.
محققان طرحی کیفی با دیدگاههای تفسیرگرا و ساختگرا اجرا کردند که به آنها اجازه میداد تا معنا را از مصاحبهها تجزیه کنند و تفسیری از تجربیات پاسخدهندگان بسازند.
این رویکرد تصدیق میکند که بسیاری از عوامل اجتماعی دیدگاهها و تجربیات را شکل میدهند تا یک «حقیقت» یا واقعیت واحد وجود داشته باشد. برای جمع آوری داده های کیفی از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شد، در حالی که اطلاعات جمعیت شناختی از طریق یک نظرسنجی آنلاین جمع آوری شد.
در حالی که والدین عموماً ادراکات مثبت و سطوح بالایی از تمایل به ارائه سبزیجات به فرزندان خود برای صبحانه داشتند، این عمل مستلزم تغییر در هنجارهای اجتماعی رایج است. مطالعات آتی می تواند هزینه ایجاد این تغییرات رژیم غذایی را بررسی کند و بر پاسخ دهندگان با پیشینه های قومی مختلف تمرکز کند.
با این حال، اگر بتوان بر این چالشها از طریق کمپینهای آگاهیبخشی و مشارکت خدمات مراقبت از کودک غلبه کرد، کودکان و والدینشان میتوانند از مزایای یک وعده غذایی صبحگاهی سالمتر و شکر بسیار کمتر بهرهمند شوند.