به گزارش سالم بمون، یافتهها حاکی از آن است که فتالاتها، یک گروه مواد شیمیایی متصل به پلاستیکها، میتوانند از طریق بسته بندی محصولات غذایی و حتی از دستکشهای پلاستیکی که توسط کارکنان صنعت فست فود استفاده میشود، به مواد غذایی منتقل شوند.
در یک مطالعه اخیر، محققان هشدار دادهاند که مصرف فست فود در دوران بارداری میتواند باعث وارد شدن مواد شیمیایی از بسته بندی به بدن مادر و در نتیجه به جنین شود.
دکتر «شیلا ساتیانارایانا»، نویسنده اصلی این مطالعه و تخصصی در زمینه اطفال و تحقیقات در مؤسسه تحقیقات کودکان سیاتل واشنگتن، توضیح میدهد: “وقتی زنان باردار با مواد شیمیایی مثل فتالاتها در تماس هستند، این مواد میتوانند از طریق مادر به جنین برسند و به جریان خون آن وارد شوند.”
این تحقیقات نشان داده است که فتالات میتوانند منجر به التهاب و استرس اکسیداتیو در جنین شوند، که یک عامل مضر شیمیایی در بدن است. تحقیقات قبلی نشان داده است که افرادی که در دوران بارداری با فتالات در تماس هستند، با خطراتی مانند زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و مشکلات روانی در کودکان مواجه هستند.
این مطالعه جدید بر روی ۱۰۳۱ زن باردار که در یک مطالعه دیگر درباره رشد ذهنی کودکان ثبت نام کرده بودند، انجام شد. سطح فتالات در دوران سه ماهه دوم بارداری این زنان اندازهگیری شد.
میانگیناً، مصرف فست فود حدود ۳۹ درصد از رژیم غذایی این زنان بود. هر افزایش ۱۰ درصدی در مصرف فست فود با ۱۳ درصد افزایش در سطح فتالات (۲-اتیل هگزیل) همراه بود، که یکی از فراوانترین و خطرناکترین فتالات است.
به طور کلی، اضافه کردن مواد شیمیایی و نگهدارندهها به محصولات غذایی برای افزایش مدت ماندگاری یا جلوگیری از تغییر رنگ یا طعم آنها، معمول است. با این حال، زمانی که موضوع به فست فود میآید، دستکشها و ابزارهایی که برای آمادهسازی، نگهداری و سرو محصولات استفاده میشوند، ممکن است منبع اصلی آلودگی با مواد شیمیایی باشند.
در این راستا، ساتیانارایانا به زنان باردار توصیه میکند که از مصرف فست فود خودداری کرده و به جای آن، به مصرف میوهها، سبزیجات و گوشت بدون چربی متمرکز شوند.