یک رژیم غذایی غنی از سویا ممکن است به بهبود عملکرد ذهنی کودکان در کلاس درس کمک کند، طبق تحقیقات جدید.
تأثیر ایزوفلاونهای سویا بر توجه و تواناییهای فکری
این مطالعه نشان داد که کودکان ۷ تا ۱۳ ساله که رژیم غذایی آنها شامل مقدار بیشتری ایزوفلاون بود، توجه بیشتری داشتند و تواناییهای فکری بهتری از خود نشان دادند. سویا و محصولات سویا سرشار از ایزوفلاونها هستند که ثابت شده است حافظه را در بزرگسالان بهبود میبخشند، اما تحقیقات در مورد کودکان کم بوده است.
ارائه مطالعه در نشست سالانه انجمن تغذیه آمریکا
این مطالعه جدید که اخیراً در نشست سالانه انجمن تغذیه آمریکا (ASN) در شیکاگو ارائه شد، به بررسی عمیقتر فواید سویا برای مغز کودکان میپردازد. لازم به ذکر است که تحقیقاتی که در نشستها ارائه میشوند، به عنوان مقدماتی در نظر گرفته میشوند تا زمانی که در یک مجله معتبر علمی منتشر شوند.
اهمیت مواد مغذی موجود در غذاهای سویا
آجلا بریستینا، دانشجوی دکترا در دانشگاه ایلینوی اربانا-شمپین، گفت: “غذاهای سویا اغلب جزء منظم رژیم غذایی کودکان در ایالات متحده نیستند. مطالعه ما شواهدی از اهمیت مواد مغذی موجود در غذاهای سویا برای شناخت کودکان را اضافه میکند.”
روش مطالعه و نتایج
تیم او دادههای مطالعهای را بررسی کردند که شامل ۱۲۸ کودک بود. آنها مصرف غذایی هر کودک را از طریق ثبت رژیم غذایی هفتهای محاسبه کردند، از جمله مقادیر ویتامینها، مواد مغذی میکرو و ماکرو و ایزوفلاونها.
محققان سپس از مجموعهای از آزمونهای کتبی و مداد، تنظیم شده برای سطح کلاس، برای ارزیابی توانایی فکری کودکان استفاده کردند. فعالیتهای امواج مغزی در هنگام انجام یک تمرین کامپیوتری ثبت شد تا میزان توجه و سرعت ذهنی آنها را ارزیابی کند.
در حالی که شرکتکنندگان تمایل داشتند مقادیر کمی از سویا غنی از ایزوفلاون مصرف کنند، آنهایی که بیشتر از این غذاها مصرف کردند، سریعتر به وظایف توجه پاسخ دادند و اطلاعات را سریعتر پردازش کردند.
محققان هیچ ارتباطی بین مصرف سویا و توانایی فکری عمومی پیدا نکردند.
میزان مصرف ایزوفلاون و منابع غذایی
شرکتکنندگان به طور متوسط ۱.۳۳ میلیگرم ایزوفلاون در روز مصرف میکردند که محققان آن را “نسبتاً کم” توصیف کردند.
بریستینا در یک بیانیه خبری نشست گفت: “مصرف سویا برای شرکتکنندگان فردی از ۰ تا ۳۵ میلیگرم در روز متغیر بود. برای مقایسه، یک سروینگ ۸ اونسی از شیر سویا حدود ۲۸ میلیگرم ایزوفلاون، یک سروینگ توفو حدود ۳۵ میلیگرم و نصف فنجان ادامامه بخارپز حدود ۱۸ میلیگرم ایزوفلاون دارد.”
پیشنهادات برای افزودن سویا به رژیم غذایی
بریستینا افزود: “میانوعدههایی مانند ادامامه برشته، آجیل سویا یا شیر سویا راه خوبی برای افزودن سویا به رژیم غذایی هستند. توفو، تمپه یا ناگتهای مبتنی بر سویا نیز خوب هستند.”
نیاز به مطالعات بیشتر
بریستینا بیان کرد که مطالعاتی مانند این فقط یک قدم اول هستند. “برای درک بهتر تأثیرات خوردن غذاهای سویا بر تواناییهای شناختی کودکان و میزان دقیق مصرف ایزوفلاون لازم برای ایجاد زمانهای پاسخ سریعتر، نیاز به روشهای مداخلهای است.”
این تیم اخیراً یک کارآزمایی بالینی را آغاز کرده است تا تأثیرات غذاهای سویا بر تواناییهای فکری، هورمونهای جنسی، سلامت متابولیک و سلامت روده را بررسی کند.