صفحه اصلی > سلامت : تاثیر میوه و سبزیجات بر کاهش فشار خون و خطرات قلبی

تاثیر میوه و سبزیجات بر کاهش فشار خون و خطرات قلبی

تاثیر میوه و سبزیجات بر کاهش فشار خون و خطرات قلبی

نتایج یک کارآزمایی نشان می‌دهد که افزودن دو تا چهار فنجان میوه و سبزیجات به رژیم غذایی روزانه، می‌تواند به طور چشمگیری فشار خون را کاهش داده و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. همچنین این تغییرات می‌توانند به بهبود سلامت کلیه‌ها نیز منجر شوند.

مانیندر کاهلون، سرپرست این تحقیق و دانشیار دانشگاه تگزاس، اظهار داشت: «این یافته‌ها از توصیه‌های ما مبنی بر این‌که میوه‌ها و سبزیجات باید به عنوان پایه‌ای‌ترین درمان برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا مورد استفاده قرار گیرند، پشتیبانی می‌کند. زیرا این مواد غذایی نه تنها فشار خون را کاهش می‌دهند، بلکه به سلامت کلیه و کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی نیز کمک می‌کنند.»

اهمیت مصرف میوه و سبزیجات قبل از شروع دارو

محققان توصیه می‌کنند که پزشکان ابتدا از بیماران خود بخواهند تا مصرف میوه‌ها و سبزیجات را افزایش دهند، پیش از آنکه داروهای فشار خون را تجویز کنند. دکتر دونالد وسون، محقق ارشد و پروفسور پزشکی داخلی در دانشگاه تگزاس، توضیح داد: «مداخلات غذایی برای مدیریت بیماری‌های مزمن معمولاً توصیه نمی‌شوند و حتی کمتر اجرایی می‌شوند، اما آنها به طور موثری از کلیه‌ها و سیستم قلبی عروقی محافظت می‌کنند.»

او همچنین افزود: «لازم است تلاش‌های بیشتری برای تشویق بیماران به رعایت رژیم‌های غذایی سالم صورت گیرد، به‌ویژه در میان کسانی که در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی و قلبی عروقی هستند.»

تاثیر رژیم‌های غذایی سرشار از میوه و سبزیجات بر سلامت کلیه و قلب

این کارآزمایی بالینی بر اساس مطالعات قبلی انجام شد که نشان داده بودند رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی می‌توانند سطح اسید خون را افزایش داده و سلامت کلیه‌ها را به خطر بیندازند. کلیه‌ها برای فیلتر کردن این اسیدها باید بیش از حد کار کنند، که به مرور زمان به آنها آسیب می‌زند.

وسون توضیح داد: «ما فرض کردیم که یکی از راه‌های موثر میوه‌ها و سبزیجات در حفظ سلامت کلیه‌ها و قلب این است که میزان اسید موجود در رژیم غذایی را کاهش داده و به این ترتیب فشار بر کلیه‌ها را کم کنند.»

نتایج کارآزمایی: میوه‌ها و سبزیجات در مقابل بی‌کربنات سدیم

در این مطالعه، ۱۵۳ بیمار مبتلا به فشار خون بالا و سطح اسید خون بالا به سه گروه تقسیم شدند: یک گروه مصرف میوه و سبزیجات بیشتری داشتند، گروه دوم روزانه دو قرص بی‌کربنات سدیم مصرف کردند و گروه سوم مراقبت‌های استاندارد را دریافت کردند.

نتایج نشان داد که گروهی که بی‌کربنات سدیم مصرف کردند، بهبود سلامت کلیوی بهتری نسبت به گروه کنترل داشتند، اما فشار خون و فواید قلبی مشابه گروه میوه و سبزیجات را تجربه نکردند. علاوه بر این، افرادی که میوه‌ها و سبزیجات بیشتری مصرف کردند، به دوزهای کمتری از داروهای فشار خون نیاز داشتند.

پست های مرتبط

تأثیر مثبت چای سبز ماچا بر خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن

چای سبز ماچا، با خواص آنتی‌اکسیدانی قوی، به عنوان یک نوشیدنی سالم…

شهریور ۲۸, ۱۴۰۳

ثبت ماهانه ۸ تا ۱۰ میلیون نسخه الکترونیک در بیمه سلامت

در سال گذشته، سازمان بیمه سلامت ایران با موفقیت ۱۰۱ میلیون و…

شهریور ۲۵, ۱۴۰۳

گشنیز خشک در چه غذاهایی استفاده می شود ؟

اگر اهل آشپزی و پخت غذاهای رنگارنگ باشید، به احتمال قریب به…

شهریور ۲۱, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.