مطالعات جدید نشان میدهد که کاهش تعداد سیگارهای مصرفی بدون ترک کامل، تاثیری بر کاهش خطرات قلبی ندارد. دکتر «ژول مسنیر» از دانشگاه برنارد بیچت کلود پاریس، که سرپرستی این تحقیق را بر عهده داشت، تأکید میکند: “هرگز برای ترک سیگار زود یا دیر نیست، اما هرچه زودتر اقدام کنید، خطرات قلبی-عروقی بیشتری کاهش مییابد.”
سیگار و مشکلات قلبی: باورهای نادرست
سیگار کشیدن به مدت طولانی به عنوان یک عامل خطر جدی برای بیماریهای قلبی شناخته شده است. بسیاری از افراد مبتلا به بیماریهای قلبی ممکن است تصور کنند که برای ترک سیگار خیلی دیر شده است، اما نتایج این مطالعه خلاف این را نشان میدهد.
ترک سیگار و کاهش خطرات قلبی
در مطالعهای که سلامت بیش از ۳۲۰۰۰ بیمار قلبی را طی پنج سال پیگیری کرد، مشخص شد که حدود سه چهارم سیگاریهایی که در زمان تشخیص بیماری قلبی، سیگار را ترک کردند، در مقایسه با افرادی که به سیگار کشیدن ادامه دادند، خطر حمله قلبی یا مرگ ناشی از مشکلات قلبی خود را تا ۴۴ درصد کاهش دادند. دکتر مسنیر بر اهمیت ترک سیگار در اولین سال پس از تشخیص تأکید دارد و این دوره را زمانی حیاتی برای ترک سیگار میداند.
کاهش تعداد سیگار؛ راهحل ناموفق
این مطالعه همچنین نشان داد که کاهش تعداد سیگارهای روزانه، بدون ترک کامل، هیچ تأثیری بر کاهش خطرات قلبی ندارد. بیماران در این گروه هیچ کاهش قابل توجهی در خطر حمله قلبی یا مرگ تجربه نکردند.
اهمیت ترک کامل سیگار
محققان همچنین تأکید میکنند که بهترین رویکرد، اصلاً سیگار نکشیدن است. حتی در میان افرادی که سیگار را ترک میکنند، خطر بروز حوادث قلبی هرگز به سطح افرادی که هرگز سیگار نکشیدهاند نمیرسد. هر سال مصرف سیگار، خطرات قلبی را به میزان ۸ درصد افزایش میدهد.
نتیجهگیری
دکتر مسنیر تصریح میکند که ترک کامل سیگار همیشه تصمیمی درست برای حفظ سلامت قلب است.