اگر اهل آشپزی و پخت غذاهای رنگارنگ باشید، به احتمال قریب به یقین بارها از خودتان پرسیده اید که سبزی خشک گشینز را در چه غذاهایی می توان استفاده کرد؟!
شاید باورتان نشود، اما گشنیز خشک آنقدر پرخاصیت است که ممکن است بعد از خواندن این مقاله تمایل داشته باشید آن را به همه غذاهایتان اضافه کنید! این گیاه خوش عطر و طعم که هم ساقه و برگ و هم تخم آن قابل استفاده است، طبعی سرد و خشک دارد. برخورداری از مقادیر فراوانی ویتامین A، E، B، C و K و مواد معدنی گوناگون اعم از روی، کلسیم، پتاسیم، آنتی اکسیدان و… به این گیاه خواص درمانی بخشیده است. به همین خاطر است که بسیاری از مردم به گشنیز لقب گیاه معجزه آسا داده و آن را با هدف کاهش کلسترول، تنظیم فشارخون و درمان التهابات و مشکلات پوستی مورد استفاده قرار می دهند.
گشنیز و هر آنچه لازم است درباره آن بدانید!
این گیاه فوق العاده که استفاده از آن در تهیه غذاهای گوناگون بسیار مرسوم است، بومی جنوب غربی آسیا و غرب تا شمال آفریقا می باشد. اگر فکر می کنید شما تنها کسی هستید که به استفاده از سبزی گشنیز خشک در غذاهایتان علاقه دارید، سخت در اشتباهید. چرا که این گیاه بی نظیر در خاورمیانه، چین، آفریقا، آمریکای لاتین، هند، منطقه مدیترانه و آسیای جنوبی مورد استفاده قرار می گیرد، آن هم به صورت گسترده!
بسیاری از افراد سبزی گشنیز خشک را به غذاهایشان می افزایند تا طعمی فراموش نشدنی و بویی مطبوع به آن ها ببخشند. اگر جزء این دسته از افراد هستید، باید بدانید که خواص گشنیز فراتر از این حرف هاست. گشنیز از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و بسیار کم کالری است. جالب است که سبزی گشنیز فاقد کلسترول بوده و از همین رو گزینه ای ایده آل برای مبارزه با کلسترول بالا محسوب می شود. اگر این گیاه محبوب و پر خاصیت را از نزدیک دیده باشید؛ حتما می دانید که برگ های آن پهن، تیره، بدون مو، صاف و نرم می باشد. مایلید به اتفاق نگاهی گذرا به خواص سبزی خشک گشینز انداخته و پس از آن با خوشمزه ترین غذاهای حاوی این گیاه خوشبو آشنا شویم؟!
سبزی خشک گشنیز
آشنایی مختصر و مفید با خواص سبزی خشک گشینز؛ یک گیاه و این همه خاصیت؟!
سبزی خشک گشینز حاوی مقادیر قابل توجهی سینئول و اسید لینولئیک است. این دو ماده که دشمن سرسخت سرطان و دردهای روماتیسمی هستند، قادرند تورم ایجاد شده در اثر ظهور این بیماری ها را به طور چشمگیری کاهش دهند. ماجرا به همین جا ختم نمی شود. شما می توانید این گیاه معجزه آسا را برای کاهش تورم ناشی از نارسایی کلیه یا کم خونی نیز مورد استفاده قرار داده و از تاثیر فوق العاده آن شگفت زده شوید!
اضافه کردن سبزی خشک گشینز به غذا برای کسانی که از فشارخون بالا رنج می برند، آبِ روی آتش است. اگر از نفخ و سوء هاضمه رنج می برید و از ناراحتی های معده به ستوه آمده اید؛ پیشنهادی کارسازتر از گشنیز برایتان سراغ نداریم. این گیاه پر خاصیت ضدعفونی کننده طبیعی و ضد قارچ بوده و به بیماری های پوستی آزاردهنده پایان می دهد.
محصول گشنیز گزینه ای بی رقیب برای آن دسته از بانوانی است که قاعدگی سختی را پشت سر می گذارند. این گیاه همچنین با جذب چربی اضافه پوست، زمینه شفافیت صورت را فراهم ساخته و زیباترتان می کند.
آنچه تا بدین جا گفتیم، تنها نمونه هایی از هزار و یک خاصیتی است که سبزی خشک گشینز در وجود خود نهفته است. وقت آن فرا رسیده که برویم سراغ طرز تهیه چند غذای خوشمزه با گشنیز خشک!
یک سوپ خوشمزه در روزهای سرد زمستان حسابی می چسبد!
نگویید عاشق خوردن سوپ داغ در روزهای سرد و برفیِ زمستان نیستید که باورمان نمی شود. اگر علاقه ای به سوپ ندارید؛ برای یک بار هم که شده به رسپی آن گشنیز خشک اضافه کرده و امتحانش کنید. شک نداریم که شیفته اش شده و یک روز در میان سوپ بار می گذارید!
سوپ کلم بروکلی از آن دسته سوپ هایی است که با یک قاشق سبزی خشک گشینز محشر می شود. توصیه می کنیم خودتان را به یک کاسه از این سوپ پر خاصیت دعوت کنید!
ماهی و کباب تابه ای با سبزی خشک گشینز را تست کنید!
اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که از خوردن ماهی های شمالی و جنوبی و انواع کباب های تابه ای به خاطر تکراری شدن طعمشان فراری شده اید، گشنیز چاره کار است! این غذاهای سالم و خوشمزه را تنها به این دلیل که برایتان تکراری شده اند، از سبد غذاییتان حذف نکنید که حسابی متضرر می شوید کافیست یک قاشق گشنیز خشک را به ترکیب آن ها افزوده و این خوشمزه های پرطرفدار را خاص تر و خوردنی تر کنید.
عاشقان ماکارونی، ماکارونی را با گشنیز بخورید!
ماکارونی از آن دسته غذاهایی است که می توانید بنا به ذائقه تان آن را با سبزی های خشک مختلف امتحان کنید. خلاصه این که اگر ماکارونی خور قهاری هستید، برای یک بار هم که شده؛ ماکارونی را با سبزی خشک گشینز امتحان کنید. قول می دهیم طعم فوق العاده این غذا سال ها زیر زبانتان بماند!
فلافل با طعم گشنیز؛ وعده ای تکرار نشدنی!
فلافل از آن دسته غذاهایی است که می توانید طعم آن را با افزودن اندکی سبزی خشک گشینز دلپذیرتر کنید. اگرچه هرکس رسپی خاصی برای این فست فود پرطرفدار شرح می دهد، اما به نظر ما بهترین رسپی همان است که گشنیز خشک دارد.
انواع کتلت و کوکو را متفاوت درست کنید!
استفاده از سبزی گشنیز خشک در پخت غذاهایی مثل کتلت و کوکو طعم آن ها را به طرز عجیب و غریبی لذیذتر می کند. اگر می خواهید علاوه بر خوردن یک کتلت خوشمزه، کلی خاصیت را به یک باره به غذایتان اضافه کنید؛ استفاده از گشنیز خشک طلایی ترین پیشنهادی است که برایتان سراغ داریم!
آش با طعم گشنیز خشک؛ تجربه یک طعم به یاد ماندنی!
فرقی نمی کند چه نوع آشی می پزید. مهم این است که طعم آن را با اضافه کردن مقداری سبزی خشک گشینز دلچسب تر کرده و بر خواص فوق العاده اش بیفزایید. برگ های معطر این گیاه پر خاصیت می توانند طعم آشتان را دگرگون کرده و قوت آن را دو چندان کنید!
برگر را با این گیاه خوش عطر امتحان کنید!
برگر یکی دیگر از پرطرفدارترین غذاهایی است که می توانید با افزودن یک قاشق سبزی خشک گشینز بر خوشمزگی بی حد و حصرش بیفزایید. اگر عاشق برگر هستید، قول می دهیم که شیفته برگر و گشنیز نیز می شوید. شاید با خودتان بگویید این کجا و آن کجا؛ این ترکیب هرگز نمی تواند موفق باشد. اما چنین نیست. یک بار امتحان کنید تا یک عمر خودتان را از این ترکیبِ خوش عطر و طعم بی نصیب نگذارید!
جای سبزی معجزه آسا را در سالادهایتان خالی نگذارید!
سالادهای حاوی گشنیز علاوه بر این که خوشمزه تر از سالادهای بدون گشنیز هستند، بسیار پر خاصیت تر از آنند که فکرش را می کنید. دفعه بعد که سالاد درست کردید، یک قاشق سبزی خشک گشینز به آن اضافه کرده و طعمی متفاوت را تجربه کنید. شک نداریم که از آن پس گشنیز پایِ ثابت سالادهایتان خواهد شد!
یک قرمه سبزی جانانه!
گشنیز خشک از آن دسته سبزی هایی است که می تواند طعم قرمه سبزیتان را از این رو به آن رو کند. اگر دوست دارید قرمه سبزی هایتان زبانزد خاص و عام شوند، مقداری از این سبزی خشک را در انتهای پخت به آن اضافه کنید. این گونه علاوه بر تجربه طعمی دلچسب، نفخ غذا را گرفته اید و بر خواص باورنکردنی اش افزوده اید!
طعم دهنده بی رقیب مرغ و گوشت!
شاید باورش برایتان سخت باشد؛ اما این سبزی خشک پرطرفدار بهتر از ترفندها و تکنیک های بی ثمر آشپزی می تواند طعمی بی نظیر به غذاهایتان ببخشد. امتحان کنید؛ مرغ و گوشت با گشنیز خوردنی تر می شوند!
غذاهایی که تا بدین جا معرفی کردیم، تنها نمونه هایی از صدها غذایی هستند که می توانید در پخت آن ها از سبزی خشک گشینز استفاده کنید. یک قاشق از این سبزی خوش عطر می تواند معجزه کرده و مزه غذاهایتان را چند برابر کند!
هر گشنیزی، گشنیز توماناک نمی شود!
اگر فکر می کنید با افزودن هر گشنیزی به غذا، طعم آن متفاوت و خواص آن دو چندان می شود؛ اشتباه می کنید. خیلی مهم است که سبزی خشک گشینز را از کجا خریداری کنید که هم تازه باشد و هم باکیفیت، هم ارزان باشد و هم پر خاصیت. چنین گشنیز خشکی را تنها در توماناک می توانید بیابید. پکیج نوشا و پکیج گلشن دو شاهکار بی نظیر از توماناک هستند. آن ها را خریداری کرده و لحظاتی به یاد ماندنی را در آشپزخانه تان رقم بزنید!