صفحه اصلی > سلامت : تأثیر دود آتش‌سوزی جنگل‌ها بر سلامت روان کودکان

تأثیر دود آتش‌سوزی جنگل‌ها بر سلامت روان کودکان

تأثیر دود آتش‌سوزی جنگل‌ها بر سلامت روان کودکان

قرار گرفتن مداوم کودکان در معرض آلودگی هوای ناشی از آتش‌سوزی جنگل‌ها، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به افسردگی، اضطراب و سایر مشکلات روانی را افزایش می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که حتی یک روز تنفس هوای آلوده می‌تواند احتمال بروز اختلالات روانی را در جوانان به شکل چشمگیری بالا ببرد.

نتایج تحقیقات درباره تأثیر آلودگی هوا بر سلامت روان کودکان

مطالعات جدیدی که توسط محققان دانشگاه کلرادو-بولدر انجام شده، به بررسی تأثیر آلودگی ذرات معلق بر مغز کودکان پرداخته است. دکتر هری اسمولکر، محقق ارشد این پروژه، می‌گوید: “ما باید دقیقاً بفهمیم که چگونه این آلودگی‌ها بر مغز و رفتار جوانان تأثیر می‌گذارند.”

در این مطالعه، داده‌های مربوط به ۱۰,۰۰۰ کودک در رده سنی ۹ تا ۱۱ سال که در یک پروژه مداوم رشد مغزی شرکت داشتند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. محققان با استفاده از آدرس محل سکونت شرکت‌کنندگان، میزان مواجهه هر کودک با آلودگی ذرات ریز در سال ۲۰۱۶ را بررسی کردند. طبق استانداردهای آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA)، ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرومتر خطرناک شناخته می‌شوند. این در حالی است که قطر موی انسان حدود ۵۰ میکرومتر است.

ارتباط بین آلودگی و افزایش مشکلات روانی

مطالعات گذشته نشان داده‌اند که ذرات معلق می‌توانند به قدری کوچک باشند که از سد خونی مغزی عبور کرده و بر مغز تأثیر بگذارند. همچنین مشخص شده است که در روزهای با آلودگی بالا، میزان مراجعه بزرگسالان به بیمارستان‌ها برای افسردگی، خودکشی و روان‌پریشی افزایش می‌یابد. علاوه بر این، زنان بارداری که در معرض هوای آلوده قرار دارند، ممکن است فرزندانی با مشکلات شناختی به دنیا بیاورند.

بر اساس این تحقیق، هر روز که کودکان در معرض آلودگی هوای ناسالم قرار می‌گیرند، خطر ابتلا به علائم روانی مانند اضطراب و افسردگی افزایش می‌یابد. دکتر اسمولکر تأکید می‌کند: “ما دریافتیم که تعداد روزهای مواجهه با سطوح بالای آلودگی، با افزایش علائم بیماری‌های روانی در همان سال و حتی تا یک سال پس از آن مرتبط است.”

افزایش خطرات با هر روز آلودگی

این تحقیق نشان می‌دهد که برای هر روز قرار گرفتن در معرض هوای آلوده، خطر مشکلات روانی در کودکان به طور متوسط ۰.۱ امتیاز در مقیاس ۱ تا ۶۴ افزایش می‌یابد. این افزایش کوچک اما معنادار می‌تواند به مرور زمان به مشکلات جدی‌تری منجر شود، به ویژه اگر کودکان در مناطقی زندگی کنند که به طور مداوم در معرض آلودگی ناشی از دود آتش‌سوزی جنگل‌ها یا منابع دیگر باشند.

پست های مرتبط

چرا باید خمیردندان‌های ذغالی را با احتیاط مصرف کنید؟

مدیر گروه پروتزهای دندانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به کاربران هشدار…

مهر ۱۶, ۱۴۰۳

خودکفایی کامل ایران در تولید شیرخشک رگولار

دکتر علیرضا رستمی، مدیرکل فرآورده‌های طبیعی، مکمل و شیرخشک سازمان غذا و…

مهر ۱۴, ۱۴۰۳

پیشی گرفتن جمعیت سالمندان از جوانان تا سال ۲۰۳۰

پیش‌بینی‌های سازمان ملل نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۳۰، جمعیت افراد بالای…

مهر ۱۱, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.