صفحه اصلی > سلامت : رژیم غذایی مدیترانه ای سبز؛ راهی مؤثر برای کند کردن پیری مغز

رژیم غذایی مدیترانه ای سبز؛ راهی مؤثر برای کند کردن پیری مغز

رژیم غذایی مدیترانه ای سبز؛ راهی مؤثر برای کند کردن پیری مغز

بر اساس گزارش مدیکال نیوز تودی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای سبز، نسخه‌ای گیاه‌محور از رژیم غذایی مدیترانه‌ای سنتی است که محتوای بالاتری از پلی‌فنل‌ها دارد. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که هر دو نوع رژیم مدیترانه‌ای می‌توانند در تنظیم قند خون و کند کردن روند پیری مغز مؤثر باشند، اما رژیم سبز به‌طور خاص ممکن است نتایج بهتری به همراه داشته باشد.

کارشناسان توصیه می‌کنند که در صورتی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای سبز با نیازهای فردی شما مطابقت دارد، از آن پیروی کنید. همچنین پیشنهاد می‌شود برای حفظ سلامت مغز، غذاهای غنی از پلی‌فنل بیشتر مصرف کنید. کارآزمایی‌های بالینی نشان داده‌اند که هر دو نوع رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌توانند به کاهش قابل توجه انقباض مغز مرتبط با افزایش سن تا ۵۰ درصد طی ۱۸ ماه کمک کنند.

تحلیل‌های جدید از این کارآزمایی‌ها به بررسی تأثیر نشانگرهای سلامت مرتبط با رژیم غذایی بر تفاوت حجم مغز افراد و حجم مورد انتظار آن‌ها بر اساس سن پرداخته است. با افزایش سن، هیپوکامپ معمولاً کاهش حجم می‌یابد و بطن‌های جانبی گسترش می‌یابند، که می‌تواند نشانه‌ای از پیری مغز باشد. در مقابل، برخی افراد ممکن است سن مغزی کمتری از سن تقویمی خود داشته باشند، که نشان‌دهنده سلامت شناختی بهتر است.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای سبز، که حاوی ترکیبات غنی از پلی‌فنل مانند مانکای و چای سبز است، ممکن است به بهبود کنترل قند خون و کاهش سرعت پیری مغز کمک کند. این رژیم می‌تواند به ویژه برای افرادی که نیاز به مدیریت بهتری در قند خون دارند مفید باشد.

در این تحقیق، محققان بین‌المللی از جمله پژوهشگران دانشگاه‌های معتبر همچون هاروارد و لایپزیگ بررسی کردند که چگونه تغییرات ناشی از رژیم غذایی می‌توانند در فرآیند پیری مغز تأثیرگذار باشند. آن‌ها با استفاده از اسکن‌های MRI و ارزیابی سن مغز، پیش‌بینی خطر زوال عقل را مورد بررسی قرار دادند.

در طی ۱۸ ماه، تغییرات مثبت در هیپوکامپ، که نشان‌دهنده کاهش کمتر در سن مغز است، با بهبود در نشانگرهای قند خون، مقاومت به انسولین و سطوح پروتئین واکنشی C همزمان بود. همچنین، افرادی که وضعیت دیابت آن‌ها بهبود یافت، نسبت به کسانی که وضعیت دیابت‌شان تغییر نکرد یا بدتر شد، از کاهش کمتری در بافت مغز برخوردار بودند.

یکی از نکات کلیدی این تحقیق این است که افرادی که بیشتر از مانکای و چای سبز به عنوان بخشی از رژیم مدیترانه‌ای سبز مصرف می‌کنند، بهبود بیشتری در مدیریت قند خون و کند کردن پیری مغز نشان می‌دهند. این نتایج نشان می‌دهد که مصرف روزانه غذاهای غنی از پلی‌فنل می‌تواند به کاهش تغییرات مغزی مرتبط با افزایش سن و بهبود سلامت شناختی کمک کند.

این تحقیق می‌تواند نشان‌دهنده اهمیت رژیم غذایی و مدیریت قند خون در حفظ سلامت مغز و جلوگیری از اختلالات شناختی در سنین بالا باشد. با این حال، تحقیقات بیشتر برای تایید این نتایج ضروری است.

پست های مرتبط

آیا حافظه شما ضعیف شده است؟ این ۹ توصیه برای تقویت آن را جدی بگیرید

فراموشی، حتی برای موضوعات کوچک و به‌ظاهر بی‌اهمیت، می‌تواند مشکلاتی جدی ایجاد…

آذر ۱۵, ۱۴۰۳

چه اتفاقی پس از قطع مصرف قند مصنوعی در بدن‌مان می‌افتد؟

کاهش مصرف قند می‌تواند مزایای شگفت‌انگیزی برای سلامتی به همراه داشته باشد،…

آذر ۱۳, ۱۴۰۳

نشستن بیش از ۱۰ ساعت در روز ممکن است خطر نارسایی قلبی و مرگ را افزایش دهد

زندگی کم‌تحرک به‌طور جدی بر سلامت کلی بدن تأثیر می‌گذارد، و یکی…

آذر ۱۲, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.