صفحه اصلی > سلامت : متعادل نگه‌ داشتن دمای بدن در تابستان

متعادل نگه‌ داشتن دمای بدن در تابستان

متعادل نگه‌ داشتن دمای بدن در تابستان

تابستان برای برخی افراد بهترین زمان سال است زیرا می توانند بیشتر از این فصل لذت ببرند. اما از طرفی عده ای هم هستند که از تابستان و گرما لذت نمی برند. واکنش افراد به تابستان به ساختار بدن آنها بستگی دارد. صرف نظر از وضعیت جسمانی هر فرد، اگر مراقب گرما نباشیم، گرما آسیب جدی به بدن وارد می کند. گرمازدگی، تعریق زیاد، کورک، تحریک پذیری، مشکلات گوارشی، سردرد، سوزش سر دل و بی خوابی از جمله این آسیب ها هستند.

برای مقابله با اثرات منفی تابستان و حفظ دمای بدنتان خنک و متعادل، سعی کنید به نکات زیر توجه کنید، به خصوص زمانی که احساس می کنید دمای بدنتان بالاست.

1. از یخ برای خنک کردن نوشیدنی استفاده نکنید

خنک کردن نوشیدنی با یخ برای کاهش دمای بدن و خلاص شدن از گرما کار خوبی نیست. یخ فقط برای لحظه ای کوتاه به شما احساس سیری می دهد، اما از طرف دیگر باعث کندی هضم و نفخ می شود.

برای متعادل کردن دمای بدن بهتر است از آب نارگیل، چای سبز، چای نعنا و لیمو و حتی یک لیوان آب در دمای معمولی استفاده کنید.

2. غذاهای سرد بخورید

غذاهای خنک یا سرد توانایی رفع تشنگی، کاهش سموم و آبرسانی به بدن را دارند که دقیقا همان چیزی است که در تابستان به آن نیاز داریم. میوه ها و سبزیجات سرشار از آب، مانند خربزه، کرفس، خیار و کاهو می توانند به بدن در حفظ دمای متعادل و مبارزه با گرما کمک کنند.

برای خنک ماندن در تابستان می توانید از میوه هایی مانند: سیب، موز، توت، طالبی، کیوی، لیمو، گلابی، آلو، هندوانه و سبزیجاتی مانند: هویج، گل کلم، کرفس، کلم بروکلی، ذرت، خیار، کاهو، تربچه، اسفناج، کدو تنبل، گوجه فرنگی و قارچ سفید استفاده کنید.

3. از مصرف غذاهای گرم خودداری کنید

ادویه های گرم مانند فلفل، زنجبیل، دارچین و پودر سیر باعث افزایش گردش خون و گرما در بدن می شود. این مواد برای زمستان عالی هستند، اما برای تابستان گزینه خوبی نیستند. غذاهای تند باعث افزایش دمای بدن و ایجاد احساس گرما می شوند.

از دیگر غذاهای گرم، می توانید گیلاس، آناناس، هلو، پیازچه، تره فرنگی، پیاز و همچنین گوشت هایی مانند گوشت گاو و مرغ مصرف کنید.

4. آب زیاد بنوشید

علاوه بر خوردن غذاهای پر از آب، نوشیدن آب نیز ضروری است. بهتر است در این فصل یک بطری آب همراه خود داشته باشید و با نوشیدن آن بدن خود را هیدراته نگه دارید.

پست های مرتبط

چرا باید خمیردندان‌های ذغالی را با احتیاط مصرف کنید؟

مدیر گروه پروتزهای دندانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به کاربران هشدار…

مهر ۱۶, ۱۴۰۳

خودکفایی کامل ایران در تولید شیرخشک رگولار

دکتر علیرضا رستمی، مدیرکل فرآورده‌های طبیعی، مکمل و شیرخشک سازمان غذا و…

مهر ۱۴, ۱۴۰۳

پیشی گرفتن جمعیت سالمندان از جوانان تا سال ۲۰۳۰

پیش‌بینی‌های سازمان ملل نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۳۰، جمعیت افراد بالای…

مهر ۱۱, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.