صفحه اصلی > رژیم غذایی : با مصرف کنجد استخوان‌تان را تقویت کنید

با مصرف کنجد استخوان‌تان را تقویت کنید

با مصرف کنجد استخوان‌تان را تقویت کنید

کنجد یکی از بهترین منابع ویتامین‌های گروه B است. ویتامینB۱ باعث تغییر حالت قندها به انرژی می‌شود. این ویتامین در بدن ساخته نمی‌شود و باید از طریق مواد غذایی به بدن برسد. ویتامینB۲ که تحت‌عنوان ریبوفلاوین شناخته می‌شود، در فرایندهای بیولوژیک تولید پروتئین و چرب‌ها نقش دارد. ویتامینB۳ ویژگی کاهش تجمع کلسترول در خون را دارد. ویتامینB۶ در بهبود قابلیت‌های حافظه موثر است. تاثیر هورمونی‌ آن نیز باعث مقابله با مشکلاتی نظیر اضطراب، اختلالات پیش‌قاعدگی، افسردگی و… می‌شود. ویتامینB۹ به‌طور مستقیم در تشکیل گلبول‌های قرمز نقش دارد و تاثیر آن در رشد طی دوره‌های جنینی تا نوجوانی ثابت شده ‌است. کنجد همچنین حاوی ویتامینE است که از اجزای سلولی محافظت می‌کند و در حفظ عملکرد سیستم ایمنی نقش دارد.

دانه مغذی در تقویت استخوان‌ها و ماهیچه‌ها

گنجاندن کنجد در رژیم غذایی به‌خاطر وجود املاح فراوان در استحکام استخوان‌ها و ماهیچه‌ها تاثیر دارد. کلسیم یکی از این املاح است که برای رشد و تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. مس ماده ضروری برای تشکیل هموگلوبین و کلاژن محسوب می‌شود. آهن اکسیژن‌رسانی خون به سلول‌ها و ماهیچه‌ها را تسهیل می‌کند. منیزیوم در تعادل اسیدیته سیستم عصبی نقش دارد و در تولید سروتونین که هورمون نشاط است، موثر خواهد بود. فسفر عملکرد مکمل همراه با کلسیم دارد. روی از پیری سلول‌ها جلوگیری می‌کند و در دیگر فرایندهای بدن مانند سیستم عصبی، پروستات، سیستم ایمنی و ترمیم نقش دارد.

کنجد و کاهش کلسترول خون

دانه‌های کنجد حاوی اسیدهای چرب ضروری مانند فیتواسترول‌ها هستند که جذب کلسترول را در روده باریک کاهش می‌دهند و منجر به کاهش این چربی‌های مضر در خون می‌شوند. امقدار فیبر فراوان نیز در مقابله با مشکلات گوارشی همچنین پیشگیری از دیابت نوع ۲ نقش دارد..

کنجد، همراه انواع غذاها

دانه‌های کنجد را می‌توان با انواع غذاها مصرف کرد. گرچه شایع‌ترین روش مصرف، افزودن کنجد روی نان، شیرینی و کیک است اما اگر کنجد را پس از کمی حرارت ‌دادن همراه ماهی یا مرغ سرو کنید، طعم بسیار عالی خواهد داشت. پودر کنجد نیز برای کسانی که تمایل به جویدن دانه‌های کنجد ندارند یا کودکانی که از خوردن چنین دانه‌هایی امتناع می‌کنند، مناسب است. ارده نیز یکی از محصولات عالی کنجد است که می‌توان به‌عنوان صبحانه یا همراه با انواع سس میل کرد یا کمی از آن را به غذاهای آبدار اضافه کرد. در هر صورت توصیه می‌شود حتما روزانه مقداری کنجد در رژیم غذایی تان بگنجانید.

پست های مرتبط

رژیم کتوژنیک و افزایش کلسترول بد: آیا این رژیم برای سلامت شما خطرناک است؟

مطالعات جدید نشان می‌دهند که رژیم کتوژنیک، در عین کاهش توده چربی،…

شهریور ۱۷, ۱۴۰۳

ارتباط مصرف گوشت قرمز با افزایش خطر سرطان روده بزرگ در جوانان

تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که مصرف زیاد گوشت قرمز ممکن است به…

ملاک ­های تقسیم انواع عسل چیست؟

عسل طبیعی یک ماده غذایی بسیار مفید و سرشار از مواد غذایی…

شهریور ۲, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.