صفحه اصلی > سلامت : عوارض استفاده از ظروف یک‌ بار مصرف

عوارض استفاده از ظروف یک‌ بار مصرف

عوارض استفاده از ظروف یک‌ بار مصرف

کارشناس و مسئول بخش معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ظروف یک‌بارمصرف، چند بار مصرف ساخته نشده‌اند و چند بار مصرفی از آنها برای سلامتی مضر است.

به گزارش سالم بمون، در خصوص معایب استفاده از ظروف یکبار مصرف، اظهار کرد: همان‌طور که می‌دانیم در جهت پیشرفت صنعت، تقاضای مردم برای استفاده از  ظروف یک‌بارمصرف افزایش‌ یافته است. صرفه‌جویی در زمان از جهت سرعت استفاده و استفاده در مکان‌های عمومی و موارد بهداشتی، از جمله مزایای خرید این ظروف خواهد بود.

استفاده از ظروف یکبار مصرف می‌تواند عوارض مختلفی داشته باشد، شامل:

  • آلودگی هوا: تولید و دفع ظروف یکبار مصرف باعث آلودگی هوا و افزایش گازهای گلخانه‌ای می‌شود.
  • آلودگی آب و خاک: بعد از استفاده از ظروف یکبار مصرف، آنها به زباله تبدیل می‌شوند و به طور غیرمستقیم باعث آلودگی آب و خاک می‌شوند.
  • مصرف انرژی: تولید ظروف یکبار مصرف نیاز به مصرف انرژی بالایی دارد و این باعث افزایش مصرف سوخت فسیلی و افزایش گازهای گلخانه‌ای می‌شود.
  • پسماند: استفاده از ظروف یکبار مصرف به افزایش پسماند و کاهش منابع طبیعی منجر می‌شود.
  • خطرات بهداشتی: برخی از ظروف یکبار مصرف ممکن است شامل مواد شیمیایی ضدعفونی کننده باشند که می‌توانند بهداشت را تهدید کنند.
  • هزینه‌های اقتصادی: استفاده از ظروف یکبار مصرف می‌تواند هزینه‌های اقتصادی بالایی داشته باشد، زیرا بعضی از آنها قابل بازیافت نیستند و باید به صورت دائمی جایگزین شوند.

وی با اشاره به اینکه اکنون در مکان‌های مختلف استفاده از این ظروف جز عوامل ضروری زندگی بشر شده، افزود: اما غافل از اینکه تعداد دفعات استفاده از آنها و شرایط استفاده از ظروف یک‌بارمصرف بسیار مورد اهمیت است. این ظروف یک‌بارمصرف هستند و برای چند بار مصرفی ساخته نشده‌اند، بنابراین برای چند بار مصرفی از آنها مضر است.

کارشناس و مسئول بخش معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفت: ظروف یک‌بارمصرف انواع مختلفی دارند، از جمله ظروف پلی‌استایرن، ظروف پلی‌پروپیلن، گیاهی و انواع مختلف دیگر اما برای نوشیدنی‌های داغ و غذاهای داغ بهتر است از ظروف کاغذی، گیاهی یا پلی‌پروپیلن استفاده شود. البته در جهت استفاده از ظروف پلی‌استایرن محدودیت دمایی داریم و صرفاً تا دمای ۶۵ درجه باید مواد غذایی در آنها مصرف شود.

 این کارشناس درباره آسیب‌های ناشی از این ظروف، تصریح کرد: ظروفی که از جنس پلی‌پروپیلن باشند به دلیل اینکه پلیمرها زنجیره‌ای و زنجیرهای بلند هستند احتمال تکه‌شدن زنجیره کمتر است، اما ظروف پلی‌استایرن به این شکل نیست و تجمع آن‌ها و ضررهای آن‌ها بیشتر روی کبد افراد است و استفاده بیش از اندازه آنها مشکل‌ساز خواهد بود، ولی در حالت معمولی مشکلی ایجاد نمی‌کند. وی در خاتمه خاطرنشان کرد: گاهی شرایط بهداشتی ایجاب می‌کند از این ظروف استفاده کنیم، اما در حالت معمولی توصیه می‌شود از ظروف معمولی و شیشه‌ای استفاده شود.

پست های مرتبط

سیگار کشیدن در دوران بارداری احتمال چاقی نوزاد را در آینده افزایش میدهد

زنانی که در دوران بارداری سیگار می کشند، بیشتر در معرض خطر…

اردیبهشت ۲۶, ۱۴۰۳

تاثیر مثبت یوگا بر بهبود نارسایی قلبی

یافته‌های جدید یک تحقیق نشان می‌دهد که یوگا می‌تواند به بهبود سلامت…

اردیبهشت ۲۵, ۱۴۰۳

مصرف شیر خام خطر ابتلا به آنفلوانزای پرندگان را افزایش میدهد

سازمان غذا و داروی ایالات متحده به شدت از مصرف شیر خام…

اردیبهشت ۲۴, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

آخرین پست ها

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.