صفحه اصلی > سلامت : عوارض استفاده از ظروف یک‌ بار مصرف

عوارض استفاده از ظروف یک‌ بار مصرف

عوارض استفاده از ظروف یک‌ بار مصرف

کارشناس و مسئول بخش معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ظروف یک‌بارمصرف، چند بار مصرف ساخته نشده‌اند و چند بار مصرفی از آنها برای سلامتی مضر است.

به گزارش سالم بمون، در خصوص معایب استفاده از ظروف یکبار مصرف، اظهار کرد: همان‌طور که می‌دانیم در جهت پیشرفت صنعت، تقاضای مردم برای استفاده از  ظروف یک‌بارمصرف افزایش‌ یافته است. صرفه‌جویی در زمان از جهت سرعت استفاده و استفاده در مکان‌های عمومی و موارد بهداشتی، از جمله مزایای خرید این ظروف خواهد بود.

استفاده از ظروف یکبار مصرف می‌تواند عوارض مختلفی داشته باشد، شامل:

  • آلودگی هوا: تولید و دفع ظروف یکبار مصرف باعث آلودگی هوا و افزایش گازهای گلخانه‌ای می‌شود.
  • آلودگی آب و خاک: بعد از استفاده از ظروف یکبار مصرف، آنها به زباله تبدیل می‌شوند و به طور غیرمستقیم باعث آلودگی آب و خاک می‌شوند.
  • مصرف انرژی: تولید ظروف یکبار مصرف نیاز به مصرف انرژی بالایی دارد و این باعث افزایش مصرف سوخت فسیلی و افزایش گازهای گلخانه‌ای می‌شود.
  • پسماند: استفاده از ظروف یکبار مصرف به افزایش پسماند و کاهش منابع طبیعی منجر می‌شود.
  • خطرات بهداشتی: برخی از ظروف یکبار مصرف ممکن است شامل مواد شیمیایی ضدعفونی کننده باشند که می‌توانند بهداشت را تهدید کنند.
  • هزینه‌های اقتصادی: استفاده از ظروف یکبار مصرف می‌تواند هزینه‌های اقتصادی بالایی داشته باشد، زیرا بعضی از آنها قابل بازیافت نیستند و باید به صورت دائمی جایگزین شوند.

وی با اشاره به اینکه اکنون در مکان‌های مختلف استفاده از این ظروف جز عوامل ضروری زندگی بشر شده، افزود: اما غافل از اینکه تعداد دفعات استفاده از آنها و شرایط استفاده از ظروف یک‌بارمصرف بسیار مورد اهمیت است. این ظروف یک‌بارمصرف هستند و برای چند بار مصرفی ساخته نشده‌اند، بنابراین برای چند بار مصرفی از آنها مضر است.

کارشناس و مسئول بخش معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفت: ظروف یک‌بارمصرف انواع مختلفی دارند، از جمله ظروف پلی‌استایرن، ظروف پلی‌پروپیلن، گیاهی و انواع مختلف دیگر اما برای نوشیدنی‌های داغ و غذاهای داغ بهتر است از ظروف کاغذی، گیاهی یا پلی‌پروپیلن استفاده شود. البته در جهت استفاده از ظروف پلی‌استایرن محدودیت دمایی داریم و صرفاً تا دمای ۶۵ درجه باید مواد غذایی در آنها مصرف شود.

 این کارشناس درباره آسیب‌های ناشی از این ظروف، تصریح کرد: ظروفی که از جنس پلی‌پروپیلن باشند به دلیل اینکه پلیمرها زنجیره‌ای و زنجیرهای بلند هستند احتمال تکه‌شدن زنجیره کمتر است، اما ظروف پلی‌استایرن به این شکل نیست و تجمع آن‌ها و ضررهای آن‌ها بیشتر روی کبد افراد است و استفاده بیش از اندازه آنها مشکل‌ساز خواهد بود، ولی در حالت معمولی مشکلی ایجاد نمی‌کند. وی در خاتمه خاطرنشان کرد: گاهی شرایط بهداشتی ایجاب می‌کند از این ظروف استفاده کنیم، اما در حالت معمولی توصیه می‌شود از ظروف معمولی و شیشه‌ای استفاده شود.

پست های مرتبط

ثبت ماهانه ۸ تا ۱۰ میلیون نسخه الکترونیک در بیمه سلامت

در سال گذشته، سازمان بیمه سلامت ایران با موفقیت ۱۰۱ میلیون و…

شهریور ۲۵, ۱۴۰۳

گشنیز خشک در چه غذاهایی استفاده می شود ؟

اگر اهل آشپزی و پخت غذاهای رنگارنگ باشید، به احتمال قریب به…

شهریور ۲۱, ۱۴۰۳

تضییع حقوق پرستاران در تأمین اجتماعی و بخش خصوصی

پرستاران در تأمین اجتماعی و بخش خصوصی با چالش‌های متعددی مانند کمبود…

شهریور ۱۸, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.