صفحه اصلی > سلامت : مصرف تخمه شور چه عوارضی دارد ؟

مصرف تخمه شور چه عوارضی دارد ؟

مصرف تخمه شور چه عوارضی دارد ؟

مصرف بیش از حد تخمه شور می‌تواند به عوارض جدی برای سلامتی منجر شود. این عوارض شامل افزایش فشار خون، افزایش ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی، افزایش ریسک سرطان معده، اختلالات گوارشی مانند سوء هاضمه، ترشح بیش از حد اسید معده و درد معده می‌شود. بنابراین، بهتر است مصرف تخمه شور را به حداقل ممکن محدود کنید و در صورت نیاز به مصرف آن، بهتر است با مقدار کمتر و به صورت معتدل اقدام کنید.

تخمه شور یکی از تنقلات است که مصرف آن در حد کم برای افراد سالم ضرری ندارد اما مصرف زیاد آن برای افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مثل فشارخون بسیار مضر است. تخمه آفتابگردان یکی از مغزدانه‌ها است و در هرم راهنمای غذایی ایران در گروه حبوبات و مغزها قرار می‌گیرد. مغز انواع تخمه دارای مواد مغذی مختلفی از جمله پروتئین، چربی، کربوهیدرات، مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم، مس، روی، منگنز، کروم و آهن و برخی ویتامین‌ها مانند ویتامین‌های گروه B، ویتامین A و ویتامین E است. همچنین مغز تخمه مقادیر قابل توجهی فیبر و چربی امگا 3 دارد.

با توجه به ترکیبات موجود در تخمه، مصرف انواع سالم و خام آن در حد متعادل ( در حد یک سوم لیوان در روز ) مناسب است و مشکل خاصی برای سلامتی ایجاد نمی‌کند. اما باید به دو نکته بسیار مهم مصرف زیاد تخمه و مصرف تخمه شور و بو داده توجه کنیم.

متاسفانه چون تخمه عمدتا به صورت تفننی و برای سرگرمی استفاده می‌شود معمولا افراد در مقدار استفاده از آن حواس شان نیست و زیاد استفاده می‌کنند. باید توجه داشته باشیم که در ۱۰۰ گرم تخمه آفتابگردان ۵۸۰ کالری انرژی نهفته است و در صورت زیاده‌روی به علت کالری بالایی که دارد، باعث اضافه‌وزن و چاقی می‌شود. در حالی که امروزه شیوع اضافه وزن و چاقی در جامعه بسیار بالاست و این مسئله یکی از مشکلات سلامت جامعه محسوب می‌شود.

از سوی دیگر تخمه‌ها اکثر مواقع به صورت شور استفاده می‌شوند. دانه‌های آفتابگردان به طور طبیعی سدیم کمی دارند، اما در فرآیند بو دادن و نمک زدن، تخمه دارای مقادیر فراوانی از نمک می‌شود و مصرف زیاد آن می‌تواند فشارخون را افزایش ‌داده و خطر ابتلا به سکته، بیماری‌های قلبی، پوکی‌استخوان، سرطان معده و بیماری‌های کلیوی را افزایش دهد. این در حالی است که امروزه فشارخون بالا در جامعه شیوع بالایی دارد؛ بنابراین در مصرف انواع تخمه‌ باید احتیاط کرد؛ چرا که مصرف زیاد آن به دلیل چربی و کالری بالا منجر به اضافه وزن و چاقی می‌شود.

استفاده از حرارت زیاد در بو دادن می‌تواند منجر به کاهش مواد مغذی در تخمه شود و ویتامین‌هایی را که در برابر حرارت ناپایدار هستند، تخریب کند و تغییرات نامطلوب (تبدیل روغن مفید به نامطلوب) در چربی تخمه بوجود آورد.

با توجه به ترکیبات تخمه، مصرف انواع سالم و خام آن در حد متعادل ( در حد یک سوم لیوان در روز ) مناسب است و مشکل خاصی برای سلامتی ایجاد نمی‌کند اما باید توجه کنیم که اولا مصرف زیاد آن اصلا مطلوب نیست و می‌تواند منجر به چاقی و اضافه وزن و شود و ثانیا مصرف شور آن توصیه نمی‌شود؛ چراکه می‌تواند باعث افزایش فشارخون شده و خطر ابتلا به سکته، بیماری‌های قلبی، پوکی‌ استخوان، سرطان معده و بیماری‌های کلیوی را افزایش دهد.

پست های مرتبط

استفاده زیاد از رسانه‌های اجتماعی با افزایش مصرف ویپ و سیگار در کودکان و جوانان مرتبط است

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که کودکان و بزرگسالان جوانی که روزانه هفت…

اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳

سیگار کشیدن در دوران بارداری احتمال چاقی نوزاد را در آینده افزایش میدهد

زنانی که در دوران بارداری سیگار می کشند، بیشتر در معرض خطر…

اردیبهشت ۲۶, ۱۴۰۳

تاثیر مثبت یوگا بر بهبود نارسایی قلبی

یافته‌های جدید یک تحقیق نشان می‌دهد که یوگا می‌تواند به بهبود سلامت…

اردیبهشت ۲۵, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.