به گزارش سالم بمون، اسفناج یکی از سبزیجاتی است که دارای خواص بسیار زیادی برای سلامتی بدن است. این سبزی دارای خواص ضد التهابی، ضد اکسیدانی، ضد عفونی کننده و ضد برازشی است و میتواند در درمان مشکلات گوارشی مانند یبوست کمک کند. اسفناج به دلیل دارا بودن فیبر بالا، میتواند در تسهیل حرکت رودهها و جلوگیری از تشکیل مدفوع سفت و نامنظم مؤثر باشد. همچنین، اسفناج دارای ویتامینهای A، C و K، فولات و پتاسیم است که میتواند در بهبود عملکرد کلی گوارش و سلامتی بدن کمک کند. برای استفاده از خواص اسفناج، میتوانید آن را به صورت تازه خورده یا به صورت سالاد یا پخته در غذاهای خود استفاده کنید. اما قبل از استفاده از هرگونه داروی گیاهی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
این گیاه در درمان کم خونی، تحریک ترشحات معده و صفرا و در افراد مبتلا به کمبود ویتامین A, B, C, D تجویز میشود. بعلاوه در بیماریهای مقاوم پوستی، اسکوربوت، تقویت اعصاب، در رفع سرفههای خشک، آسم، گرفتگی صدا، یبوست، روماتیسم، نقرس و کمی ترشح شیر نیز مصرف میشود.
آثار فارماکولوژیک مشاهده شده: اثرات آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی از ترکیبات این گیاه گزارش شده است (۴، ۵). مصرف طولانی مدت موجب پیشگیری از استرس اکسیداسیون و پیری سلولهای مغز موش صحرایی میشود.
احتیاط و منع مصرف: بعلت دارا بودن ترکیبات اگزالات اسفناج را نباید به بیماران مبتلا به ورم مفاصل، سنگهای صفراوی و کلیوی تجویز نمود.
منع مصرف: مطلبی یافت نشد.
ترکیبات شیمیایی: پروتئین، چربی، ساکارید، رنگدانه، مواد معدنی، ویتامین.
نحوه و میزان مصرف: معمولاً بصورت پخته شده مصرف میشود. و هیچ گونه عوارضی از آن گزارش نشده فقط به دلیل اگزلات بالا باز جذب کلسیم را کاهش میدهد.