صفحه اصلی > بیماری و درمان : کدام افراد در معرض خطر پیش دیابت هستند ؟

کدام افراد در معرض خطر پیش دیابت هستند ؟

کدام افراد در معرض خطر پیش دیابت هستند ؟

دکتر فرزاد حدائق، گفت: پیش دیابت اولین مرحله از بیماری دیابت است که قندخون ناشتای فرد بالاتر از حد طبیعی (بین ۱۲۶- ۱۰۰ میلیگرم در دسی لیتر) است اما نه آنقدر که دیابت نوع ۲ در نظر گرفته شود و با تغییر سبک زندگی قابل درمان است. به گفته این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم، قند ناشتای طبیعی کمتر از ۱۰۰ میلی‌گرم در دسی لیتر است.

وی این که «افراد یکباره و ناگهانی به دیابت مبتلا می‌شوند» را یک باور اشتباه خواند و یادآور شد: در افراد سالم دارای فاکتورهای خطر، قندخون به تدریج افزایش یافته، ابتدا به مرحله پیش دیابت و در نهایت به دیابت فرد منجر می‌شود.

حدائق مداخلات به موقع در دورانی که فرد در حال گذر از مرحله پیش دیابت به مرحله دیابت است را بسیار با اهمیت برشمرد و افزود: اغلب افراد مدتی را در مرحله پیش دیابت به سر می‌برند بدون این که از حضور این مرحله پرخطر با خبر باشند. در حالی که این دوران طلایی، فرصتی مناسب برای انجام مداخلات صحیح و جلوگیری از بروز عوارض مرحله دیابت است. این استاد دانشگاه، سه معیار تشخیصی برای آگاهی از پیش دیابت را اندازه‌گیری قندخون ناشتا، قند دوساعته یا تست تحمل گلوکز و هموگلوبین A۱C ( میانگین قند خون سه ماهه) عنوان کرد. به گفته وی، در مرحله پیش دیابت، قندخون ناشتای فرد بین ۱۰۰ تا ۱۲۶ میلی‌گرم در دسی لیتر است.

وی اندازه‌گیری قند دو ساعته را آزمایش تشخیصی دیگری عنوان کرد و افزود: برای انجام این آزمایش فرد باید ۸ ساعت ناشتا باشد و بعد از نمونه گیری اولیه، ۷۵ گرم گلوکز به فرد داده می‌شود و مجدد بعد از ۲ ساعت نمونه‌گیری خون انجام می‌شود. در این آزمایش اگر قند خون فرد بین ۱۴۰ تا ۱۹۹ میلی گرم در دسی لیتر باشد فرد مبتلا به عدم تحمل گلوکز و پیش دیابت مبتلا است. حداقل سومین آزمایش تشخیص پیش دیابت را اندازه‌گیری هموگلوبین A۱C یا میانگین قند سه ماهه عنوان کرد و افزود: در صورتی که A۱C فرد مساوی و یا بیشتر از ۶.۵ باشد به عنوان یکی از معیارهای تشخیصی دیابت محسوب می‌شود و اگر بین ۵.۷ تا ۶.۴ باشد به عنوان پیش دیابت در نظر گرفته می‌شود.

افرادی که دارای عوامل خطر افزایش خطر ابتلا به دیابت هستند شامل موارد زیر می‌شود:

  1. افرادی که چاق یا دارای اضافه وزن هستند
  2. افرادی که فعالیت بدنی کمی دارند یا سطح فعالیت بدنی آن‌ها کم است
  3. افرادی که خوراکی‌های ناسالم و با انرژی زیاد مصرف می‌کنند
  4. افرادی که سابقه خانوادگی دارند و یکی یا هر دوی والدین یا برادر یا خواهر آن‌ها دچار دیابت نوع 2 بوده‌اند
  5. افرادی که دارای فشار خون بالا یا سابقه بیماری قلبی هستند
  6. افرادی که دارای سابقه پولی‌کیستیک اواری (PCOS) یا سابقه بارداری با وزن بالا هستند
  7. افرادی که دارای سابقه گلوکز خون نرمال (prediabetes) هستند
  8. افرادی که سابقه استفاده از داروهای دیابت نوع 2 را دارند
  9. افرادی که دارای سابقه بیماری‌های مرتبط با دیابت مانند نوروپاتی، رتینوپاتی یا نفروپاتی هستند
  10. افرادی که سن بالای 45 سال دارند
پست های مرتبط

تاثیر پتاسیم در پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی پس از جراحی قلب

فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) یکی از رایج‌ترین آریتمی‌های قلبی در جهان است و…

شهریور ۲۷, ۱۴۰۳

تأثیر مصرف بالای نمک بر افزایش خطر ابتلا به بیماری ام اس (MS)

بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) یا همان ام اس، یک بیماری خودایمنی مزمن…

شهریور ۲۶, ۱۴۰۳

آسم و تأثیر آن بر افزایش خطر ناباروری در زنان

مطالعات جدید نشان می‌دهند که بیماری آسم می‌تواند خطر ناباروری را در…

شهریور ۲۴, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.