تحقیقات جدید نشان می دهد که باکتری موجود در غذاهای تخمیری و ماست ممکن است به بدن شما کمک کند استرس را بهتر مدیریت کند و خطر افسردگی و اضطراب را کاهش دهد.
به گزارش سالم بمون، یک مطالعه جدید بر روی موش ها نشان داد که باکتری لاکتوباسیلوس به بدن کمک می کند تا استرس را مدیریت کند و به طور بالقوه از بروز بیماری های روانی مانند افسردگی و اضطراب جلوگیری می کند. نتایج می تواند راه را برای درمان های جدید برای درمان اضطراب، افسردگی و سایر شرایط سلامت روان هموار کند.
کارشناسان می گویند این یافته ها از مجموعه شواهد رو به رشدی در مورد رابطه بین روده و مغز و تأثیر رژیم غذایی بر سلامت روان ما حمایت می کند. با این حال، لاکتوباسیلوس نباید جایگزینی برای درمان سلامت روان در نظر گرفته شود.
سلامت روان پیچیده است، اما تحقیقات جدید نشان می دهد که باکتری موجود در غذاهای تخمیر شده و ماست ممکن است به پیشگیری از افسردگی و اضطراب کمک کند. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا کشف کرده اند که باکتری لاکتوباسیلوس به بدن کمک می کند تا استرس را مدیریت کند و به طور بالقوه از بروز بیماری های روانی مانند افسردگی و اضطراب جلوگیری می کند.
تحقیقات قبلی نشان داده بود که این باکتری می تواند افسردگی را در موش ها معکوس کند. برای درک اینکه چرا این اتفاق می افتد، محققان از مجموعه ای از باکتری ها به نام Altered Schaedler Flora استفاده کردند که شامل دو سویه لاکتوباسیلوس و شش سویه باکتری دیگر بود.
انتقال باکتری های روده از موش های تحت استرس به موش های بدون میکروب منجر به افسردگی و رفتارهای مرتبط با اضطراب می شود. نشان داده شد که موشهای بدون لاکتوباسیلوس واکنشهای استرسی بالا و سطوح پایینتری از یک عامل ایمنی به نام اینترفرون گاما را نشان میدهند که در تنظیم پاسخ استرس نقش دارد.
نویسندگان این مطالعه میگویند: «این نتایج چارچوب جدیدی برای درک نقش میکروبیوم باکتریایی روده و سیستم ایمنی در اختلالات خلقی فراهم میکند.»
این تحقیق می تواند به توسعه روش های جدید برای درمان و پیشگیری از بیماری های روانی منجر شود. به عنوان مثال، در آینده افرادی که در معرض خطر افسردگی هستند، می توانند از مکمل های پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس استفاده کنند.
لاکتوباسیلوس و سلامت روان: چه ارتباطی دارد؟
ساس پارساد، متخصص تغذیه در The Gut Co میگوید این مطالعه «بینشهای ارزشمندی» را به ارتباط بین سلامت روده و سلامت روان اضافه میکند، حوزهای که در حال رشد در زمینه تغذیه است.
او خاطرنشان می کند: «این واقعیت که لاکتوباسیلوس که معمولاً در غذاهای تخمیری و ماست یافت می شود، با مدیریت استرس و پیشگیری بالقوه از افسردگی و اضطراب مرتبط است، فرصت های هیجان انگیزی را برای رویکردهای کل نگر به سلامت روان باز می کند.
دکتر بانکول جانسون، عصب شناس و بنیانگذار Casa Privée در میامی با این موضوع موافق است. او میگوید این مطالعه نقش میکروبهای روده را بر استرس و اضطراب و به نوبه خود، چگونگی تأثیر رژیم غذایی بر سلامت روانی ما را برجسته میکند.
میکروبیوتا بر سیگنالهای مغزی تأثیر میگذارد و بنابراین تغییرات در میکروبیوتا تحریک مغز را تغییر میدهد. این تأثیر مهمی است و نشان میدهد که ما واقعاً همان چیزی هستیم که میخوریم.»
به گفته پارساد، نقش لاکتوباسیلوس در حمایت از سلامت روان را می توان به تاثیر آن بر محور روده-مغز نسبت داد.
او توضیح می دهد: «روده اغلب به دلیل ارتباط دو طرفه بین روده و سیستم عصبی مرکزی، «مغز دوم» نامیده می شود.
هنگامی که لاکتوباسیلوس در روده فراوان باشد، منبع قابل اعتمادی به نظر می رسد که این ارتباط را تعدیل می کند و بر تولید انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین و گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) تأثیر می گذارد که نقش کلیدی در تنظیم خلق و خو دارند.
علاوه بر این، به نظر می رسد لاکتوباسیلوس التهاب را در روده کاهش می دهد، که پارساد می گوید ممکن است به طور غیرمستقیم به بهبود سلامت روان کمک کند.