یک تحقیق جدید نشان میدهد که مصرف گوشت قرمز برای مردان مبتلا به سرطان پروستات ضررآور است. بر اساس گزارش مدیسن نت، محققان بیان کردهاند که بیماران سرطان پروستات که محدودیتهایی در مصرف گوشت و لبنیات داشته و به جای آن غذاهای گیاهی را مصرف میکنند، با کمترین مشکلات ادراری و عوارض جانبی مرتبط با درمان خود روبهرو هستند.
بر اساس نتایج بیش از ۳۵۰۰ بیمار سرطان پروستات، مردانی که بیشترین مقدار غذاهای گیاهی را مصرف میکنند، با ۱۴ درصد کمترین شدت بیاختیاری ادرار یا انسداد مجرای ادراری روبرو شدهاند.
به علاوه، رژیم غذایی گیاهی بهبود ۱۳ درصدی در سلامت هورمونی ایجاد کرده است، که شامل علائمی نظیر انرژی کم، افسردگی و گرگرفتگی است.
دکتر استیسی لوب، محقق ارشد و استاد اورولوژی در دانشگاه نیویورک، تأکید دارد: “نتایج ما نشان میدهند که برای افراد دنبال کننده راههای بهبود کیفیت زندگی پس از درمانهای رایج سرطان پروستات که ممکن است عوارض جانبی قابل توجه داشته باشند، رژیم غذایی گیاهی راه حل مناسبی است.”
وی اظهار داشت: “افزودن مقدار بالاتر از میوهها و سبزیجات به رژیم غذایی و همزمان کاهش مصرف گوشت و لبنیات، گام سادهای است که برای بیماران قابل انجام است.”
پژوهشهای قبلی توسط همین تیم نشان داده است که پیروی از رژیم غذایی گیاهی باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان مبتلا میشود. برای این تحقیق، مردان مبتلا به سرطان پروستات هر چهار سال یک پرسشنامه درباره رژیم غذایی خود تکمیل کرده و نظرسنجیهای دورهای داده شده است تا مشکلات سلامت آنها رصد شود.
محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف بالاتر از غذاهای گیاهی، با فواید جنسی، ادراری و سلامت روان برای مردان همراه است. لوب بیان کرد: “خوردن بالاتر از غذاهای گیاهی نقش مثبت در بهبود عملکرد روده دارد، که این احتمالا به خاطر حضور فیبر غذایی در گیاهان است.”