به گزارش سالم بمون، در مطالعات اخیر، توضیحاتی مبنی بر اینکه چربی لبنی به اندازهای که فکر میشد مضر نیست و حتی ممکن است سالمتر باشد، ارائه شده است.
دکتر “رونالد کراوس”، استاد دانشگاه کالیفرنیا، تأکید دارد که بین گونههای مختلف چربیهای اشباعشده موجود در غذاها، به نظر میرسد چربی موجود در محصولات لبنی برای بدن مفید است، از جمله انواعی که با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری عروق کرونری مرتبط هستند.
چربی موجود در شیر نیز دارای ساختاری است که به محدودسازی کلسترول در لوله گوارشی کمک میکند و ممکن است میزان کلسترول خون را بهبود بخشد.
متخصصان میگویند که اکنون فهمیدهاند که برخی انواع لبنیات ممکن است فواید بیشتری داشته باشند؛ بهعنوان مثال، ماست و پنیر ممکن است برای سلامت مفیدتر باشند، شاید به این دلیل که هر دو غذاهای تخمیرشدهاند که باکتریهای مفید روده را تغذیه میکنند. در عین حال، پنیرهای سفتتر ممکن است باعث شود چربی آهستهتر جذب شود که این موضوع میتواند مدت طولانیتری احساس سیری را فراهم کند.
توصیه میشود که در یک برنامه غذایی متعادل، روزانه سه وعده لبنیات مصرف شود. اگر یک یا دو وعده شیر، ماست یا پنیر پرچرب مصرف شود، اشکالی ندارد، اما اگر بیشتر از آن باشد، ممکن است میزان کالری مصرفی را افزایش دهد.
بعضی متخصصان تغذیه پیشنهاد میدهند که لبنیات ساده کامل یا پرچرب مصرف شود، زیرا وقتی چربی طبیعی لبنیات حذف میشود، برخی ویتامینها مانند E و D از بین میروند. در نهایت، توصیه میشود که بهجای کره و خامه لبنی که ممکن است کلسترول را افزایش دهند، از روغنهای گیاهی مانند زیتون و سویا استفاده شود.