تشخیص سریع باکتری هایی در جلوگیری از شیوع بیماری های ناشی از غذا بسیار مهم است. در حالی که روش معمول این است که نمونههای غذا را به آزمایشگاه ببرند تا نوع و کمیت باکتریهایی را که در ظرف پتری در طی چند روز تشکیل میشوند، ببینند، یک تیم تحقیقاتی دانشگاه متروپولیتن اوزاکا یک دستگاه دستی برای تشخیص سریع در محل ایجاد کردهاند.
این تیم به رهبری پروفسور هیروشی شیگی از دانشکده مهندسی فارغ التحصیل، یک حسگر زیستی را آزمایش کردند که می تواند به طور همزمان چندین گونه باکتری عامل بیماری را در عرض یک ساعت تشخیص دهد.
تیم او نانوهیبریدهای فلزی آلی از طلا و مس را سنتز کردند که با یکدیگر تداخل ندارند، به طوری که سیگنال های الکتروشیمیایی را می توان روی همان تراشه الکترود چاپ شده روی صفحه نمایش حسگر زیستی تشخیص داد. این هیبریدهای آلی- معدنی از پلیمرهای رسانا و نانوذرات فلزی تشکیل شده اند. سپس آنتی بادی برای باکتری هدف خاص به این نانوهیبریدها وارد شد تا به عنوان برچسب الکتروشیمیایی عمل کند.
نتایج تأیید کرد که نانوهیبریدهای سنتز شده به عنوان برچسبهای الکتروشیمیایی کارآمد عمل میکنند و امکان تشخیص و کمیت همزمان چندین باکتری را در کمتر از یک ساعت فراهم میکنند.
پروفسور شیگی گفت: «این تکنیک امکان تعیین سریع وجود یا عدم وجود باکتریهای مضر را قبل از ارسال محصولات غذایی و دارویی فراهم میکند و در نتیجه به اطمینان سریع از ایمنی در محل تولید کمک میکند.» هدف این تیم توسعه نانوهیبریدهای فلزی آلی جدید برای شناسایی همزمان گونههای باکتریایی بیشتر است.