اگر افراد بیشتری از انواع خاصی از ماهی استفاده کنند، تا سال 2050 جان 750000 نفر نجات خواهد یافت. محققان به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه جایگزینی گوشت قرمز با انواع خاصی از ماهی “علوفه ای” می تواند بر سلامت کلی در سطح جهان تأثیر بگذارد.
ماهی های “علوفه ای” شامل ماهی های کوچکتر در زنجیره غذایی از جمله ساردین، شاه ماهی و آنچوی است. یک تحلیل جدید نشان می دهد که خوردن به اصطلاح “ماهی علوفه ای” که شامل ساردین، شاه ماهی و آنچوی است، احتمالاً می تواند در سال 2050 جان 750000 نفر را در سال نجات دهد و تأثیر زیادی بر تعداد بیماری ها و ناتوانی های مرتبط با رژیم غذایی داشته باشد. .
این تحقیق که این هفته در BMJ Global Health منتشر شد، از مجموعه دادههای 137 کشور استفاده کرد و مصرف گوشت قرمز این جمعیت را با ماهی علوفهای از زیستگاههای دریایی جایگزین کرد.
محققان پیشبینی میکنند که 8 تا 15 میلیون سال زندگی تعدیلشده با ناتوانی را میتوان با این تغییر رژیم غذایی نجات داد، بهویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط، که ذخایر فراوان این ماهیها و بهویژه نرخ بالای بیماری قلبی دارند.
تجزیه و تحلیل داده ها از چهار سناریو مختلف برای تصور اینکه چگونه جایگزینی گوشت قرمز با ماهی علوفه ای می تواند کار کند استفاده کرد:
مصرف حداقل گوشت: اولویت مصرف ماهی علوفه ای برای کشورهایی که مصرف گوشت قرمز بالاتر از حد توصیه شده است.
مصرف ماهی کافی: اولویت دادن به مصرف ماهی علوفه ای در کشورهایی که به سادگی ماهی کافی نمی خورند.
درصد جایگزینی برابر: همه کشورها تقریباً 8 درصد جایگزینی گوشت قرمز داشتند (درصد این جایگزینی با عرضه محدود جهانی ماهی علوفه ای تعیین شد)
سناریوی “مصرف ماهی کافی” بیشترین میزان مرگ و میر را کاهش داد. علیرغم عرضه محدود جهانی ماهی ساردین، با افزایش مصرف روزانه ماهی تا حد توصیه شده در اکثر کشورها، محققان دریافتند که احتمال مرگ و میر ناشی از سکته مغزی، دیابت، سرطان روده و بیماری قلبی در سراسر جهان تا 2 درصد کاهش می یابد.
آن ها همچنین دیدند که «چندین مانع، مانند فرآوری پودر و روغن ماهی، صید بی رویه، تغییرات آب و هوا، و پذیرش فرهنگی ممکن است مانع از تحقق مزایای سلامتی ماهی های ساردین شوند».