تحقیقات نشان میدهد که موشهای آزمایشگاهی که به میکروپلاستیکها از طریق آب آشامیدنی خود در معرض قرار گرفته بودند، تحت تأثیر ذرات پلاستیکی قرار گرفته و برخی از اعضای بدنشان آسیب دیده بودند.
الیسئو کاستیلو، محقق ارشد و دانشیار دانشگاه نیومکزیکو، اظهار کرد که میتوان میکروپلاستیکها را در بافتهای خاصی شناسایی کرد و این نشان میدهد که این ذرات میتوانند از روده عبور کرده و به بخشهای دیگری از بدن نفوذ کنند.
محققان برآورد میکنند که هر هفته افراد به طور متوسط پنج گرم میکروپلاستیک، معادل پلاستیک موجود در کارت اعتباری، مصرف میکنند. کاستیلو بیان کرد که این ذرات پلاستیکی میتوانند به التهاب و تغییرات متابولیسمی منجر شوند و مشکلاتی همچون کولیت اولسراتیو و بیماری کرون را تشدید کنند.
وی تحقیقاتی در مورد تأثیر رژیم غذایی بر جذب میکروپلاستیکها در دستور کار دارد و اهمیت سلامت روده را برجسته میکند. همچنین برنامهریزی شده است که تغییرات میکروبیوم روده در معرض میکروپلاستیکها بررسی شود، زیرا سلامت روده بر تأثیرات سیستمیک بسیاری از اعضای بدن تأثیر میگذارد.