صفحه اصلی > رژیم غذایی : تاثیر رژیم غذایی غربی بر التهاب روده

تاثیر رژیم غذایی غربی بر التهاب روده

تاثیر رژیم غذایی غربی بر التهاب روده

مطالعه‌ای جدید به بررسی تأثیر رژیم غذایی غربی بر میکروبیوم روده و خطرات متعاقب آن برای ابتلا به بیماری‌های مزمن پرداخته است. محققان ایتالیایی بر تأثیر این رژیم غذایی بر بیماری‌های التهابی روده و آلزایمر تأکید کرده‌اند.

تأثیر رژیم غذایی بر میکروبیوم روده

در این مطالعه، نقش برخی باکتری‌ها بر سلامت روده و نحوه تأثیرگذاری رژیم‌های غذایی مختلف بر آنها بررسی شد. محققان اشاره کردند که رژیم غذایی غربی به طور کلی شامل فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و مولکول‌های گیاهی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها نیست و مقادیر کمی از میوه‌ها، سبزیجات فرآوری نشده، غلات کامل، ماهی، آجیل و دانه‌ها را شامل می‌شود.

در عوض، این رژیم حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده، غلات تصفیه شده، شکر، الکل، گوشت فرآوری شده و قرمز، محصولات لبنی پرچرب و نمک است. غذاها و نوشیدنی‌های فوق فرآوری شده نیز از ویژگی‌های بارز رژیم غذایی غربی هستند.

مقایسه با رژیم غذایی مدیترانه‌ای

در مقابل، رژیم غذایی مدیترانه‌ای سطوح پایین‌تری از مواد غذایی فرآوری شده و سطوح بالاتری از میوه‌ها، سبزیجات و پروتئین‌های گیاهی را داراست. این رژیم غذایی شامل غذاهای گیاهی غنی از مواد مغذی است و به عنوان یک الگوی غذایی سالم‌تر معرفی می‌شود.

نقش باکتری‌های مهم در روده

محققان نقش باکتری‌هایی مانند Akkermansia muciniphila و Faecalibacterium prausnitzii را در حفظ پوشش روده برجسته کردند. این باکتری‌ها با توده عضلانی بدون چربی بیشتر مرتبط هستند و در حفظ سلامت روده نقش دارند. همچنین، باکتری‌های Bacteroides vulgatus و Bacteroides dorei نیز در حفظ پوشش روده نقش مهمی ایفا می‌کنند.

تأثیر رژیم‌های غذایی مختلف

رژیم غذایی پرچرب، به ویژه سرشار از چربی اشباع شده، تأثیر منفی بر سطوح باکتری‌های Akkermansia muciniphila و Bacteroides دارد. همچنین، رژیم غذایی کم فیبر باعث کاهش تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می‌شود که برای تولید مخاط و تنظیم سلول‌های T و عملکردهای ایمنی ضروری هستند.

ارتباط بین فست فود و التهاب روده

مصرف فست فود بیش از یک بار در هفته با افزایش خطر التهاب روده مرتبط است. این عادت غذایی ضعیف می‌تواند خطر ابتلا به کولیت اولسراتیو را تا ۴۳ درصد و بیماری کرون را تا ۲۷ درصد افزایش دهد.

نتیجه‌ گیری

مطالعه حاضر نشان می‌دهد که مصرف زیاد گوشت قرمز، غذاهای فوق فرآوری شده، شکر و چربی اشباع شده ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی روده و سندرم روده تحریک‌پذیر را افزایش دهد. توجه به رژیم غذایی سالم‌تر مانند رژیم مدیترانه‌ای می‌تواند به کاهش این خطرات کمک کند.

پست های مرتبط

مصرف ماهی‌ های چرب ممکن است از ابتلا به ام اس جلوگیری کند

کارشناسان هنوز علت دقیق ایجاد بیماری ام اس (MS) را نمی‌دانند، اما…

خرداد ۲۵, ۱۴۰۳

افزایش مصرف کولین ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند

کولین یک ماده مغذی ضروری است که برای سلامت قلب و عملکرد…

خرداد ۲۴, ۱۴۰۳

آیا خوردن فلفل چیلی خطر چاقی را افزایش می دهد ؟

فلفل چیلی به خاطر خواص چربی‌سوزی و افزایش متابولیسم شناخته شده است.…

خرداد ۲۲, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

آخرین پست ها

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.