عسل مانوکا چیست؟ و عسل مانوکا چه کاربردی برای سلامت انسان دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که عسل مانوکا یکی از شناخته شده ترین عسل در بازار است که این عسل خواص درمانی بسیاری هم برای سلامتی ما دارد و همچنین جزء گران ترین عسل ها هم می باشد. اکنون قصد داریم در ادامه مقاله عسل مانوکا در رابطه با کاربرد ها و خواص این عسل اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم تا اگر قصد خرید عسل مانوکا و خرید عسل چهل گیاه را دارید بتوانید به راحتی آن را تشخیص دهید و خریداری کنید.
عسل مانوکا چیست ؟
عسل مانوکا هم مانند بقیه عسل ها بر اساس منشا و نام گیاهی که زنبور عسل تغذیه می کند نام گذاری می شود در نتیجه می توانیم بگوییم که عسل مانوکا به عسلی گفته می شود که از تغذیه زنبور عسل از شهد شکوفه های درخت مانوکا که در استرالیا و به خصوص در نقاط دور افتاده جزیره نیوزیلند رشد کرده است به دست می آید و تولید می شود و بعد از آن روانه بازار عسل ها می شود.
اگرچه بیشتر از ۱۰۰ گونه از این گیاه وجود دارد اما فقط ۳ تا چهار گونه در نیوزیلند رشد کردهاند که شهدشان به عنوان عسل مانوکای نیوزلندی وارد بازار جهانی میشود. اکنون قصد داریم در ادامه مقاله عسل مانوکا چیست در رابطه با اینکه هنگام خرید این عسل باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم اگر شما هم میخواهید این عسل را خریداری نمایید و یا میخواهید اطلاعاتی در این باره به دست آورید. بهتر است که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: رنگ عسل طبیعی
هنگام خرید عسل مانوکا به چه نکاتی باید توجه کنیم ؟
در پاسخ به این سوال می توانیم بگوییم که عسل مانوکا در تمامی مناطق دنیا کشف و تولید می شود که در کشور ایران هم در بسیاری از فروشگاه ها این عسل وجود دارد و به فروش می رسد. اما باید توجه داشته باشید که بر روی ظرف های این عسل فاکتور های مختلفی وجود دارد که باعث می شود شما بتوانید به راحتی این عسل را خریداری کنید و خواص آن را دریابید.
اکنون میخواهیم در ادامه مقاله عسل مانوکا چیست در رابطه با همین موضوع اطلاعاتی را برای شما شرح دهیم تا شما بدانید فاکتورهای مهم برای خرید عسل مانوکا چه چیزهایی میباشد. اگر شما هم میخواهید این عسل را خریداری نمایید. بهتر است که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
فاکتورهای مهم برای خرید عسل مانوکا چیست ؟
شاید برایتان جالب باشد که فاکتور های مختلف و همچنین سیستم بندی های مختلفی برای تولید این عسل وجود دارد که ما قصد داریم در ادامه توضیحاتی را در این بار برای شما به اشتراک بگذاریم.
- لپتوسپرین (Leptosperin)
- دی هیدروکسی استون (DHA)
- متیل گلیوکسال (MGO)
- هیدروکسی متیل فورفورال (HMF)
- UMF
لپتوسپرین (Leptosperin)
لپتوسپرین یک ماده شیمیایی طبیعی میباشد که فقط و فقط در شهد شکوفههای گیاه مانوکا پیدا میشود. در نتیجه وجود آن در عسل میتواند صحت عسل مانوکا را تایید کند این ماده اولین بار توسط یک محقق ژاپنی به نام کاتو در سال ۲۰۱۴ شناسایی و ثبت شده است.
دی هیدروکسی استون (DHA)
فاکتورهای DHA و MGO بسیار به هم وابسته می باشند به این معنا که دی هیدروکسی استون به مرور زمان به MGO یا همان متیل گلیوکسال تبدیل میشود. به همین دلیل و از آنجا که متیل گلیوکسال تقریبا مهم ترین فاکتور در عسل مانوکا است، دی هیدروکسی استون را در عسلهای تازه اندازه میگیرند تا قابلیت و پتانسیل متیل گلیوکسال در آینده به دست بیاید چون ممکن است مقدار MGO در عسل تازه برداشت شده کم باشد اما به مرور زمان مقدار آن زیاد شود.
متیل گلیوکسال (MGO) عسل مانوکا چیست؟
همانگونه که گفته شد متیل گلیوکسال یکی از فاکتورهای تعیین کننده umf در عسل میباشد این فاکتور از سال ۲۰۰۸ و توسط پروفسور توماس هنل توسعه یافته و برای اولین بار توسط کمپانی manuka health که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان عسل مانوکا است مورد استفاده قرار گرفته است.متیل گلیوکسال مادهی اصلی ضد باکتریایی است که در عسل مانوکا به مقدار زیاد یافت میشود. اگر چه این ماده در سایر عسلها نیز یافت میشود اما مقدار آن در عسل مانوکا به بیشتر می باشد.
البته این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که این ماده سمی می باشد اما سمیت آن به راحتی توسط بدن دفع می شود ولی خواص ضد باکتریایی قوی هم دارد که باعث می شود عسل مانوکا به عنوان یکی از آنتی بیوتیک های قوی برای بهتر کردن بسیاری از زخم ها مورد استفاده قرار می گیرد.
در ادامه مقاله عسل مانوکا چیست قصد داریم در رابطه با هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم اگر شما هم میخواهید اطلاعاتی در این باره به دست آورید بهتر است که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
هیدروکسی متیل فورفورال (HMF)
همانطور که علت شکرک زدن عسل را می دانید و از آن مطلع هستید می دانید که این فاکتور یکی از مهم ترین فاکتور ها در آزمایش تمامی عسل هایی می باشد که نشان دهنده تازگی و همچنین حرارت ندیده ندیده بودن عسل می باشد. مقدار این ترکیب در هنگام برداشت عسل بسیار کم می باشد و هر چقدر زمان بگذرد و یا به آن گرما داده شود میزان آن بیشتر می شود. مقدار استاندارد این ماده در عسل طبیعی تا حداکثر 40 میلی گرم در یک کیلو گرم عسل می باشد.
عسل مانوکا علاوه بر اینکه باید فاکتورهای گفته شده در بالای مقاله عسل مانوکا چیست را داشته باشد باید شرط های زیر را هم داشته باشد تا بتواند لیبل umf را دریافت کند.
- آزمایش شده باشد: پس از بستهبندی حتما باید توسط یک آزمایشگاه معتبر و تحت نظر اتحادیه عسل بر روی آن آزمایش صورت گیرد.
در نیوزیلند تولید، بسته بندی و لیبل زده شده باشد :تمامی عسلهایی که دارای UMF هستند باید در نیوزیلند تولید، بسته بندی و برچسبگذاری شده باشند و هیچ عسلی نمیتواند وارد نیوزیلند و سپس بستهبندی شود.
- بازرسی مدوام : عسلهای مانوکایی که با برچسب UMF عرضه میشوند به طور مداوم مورد بازرسی قرار میگیرند تا مطمئن شوند که دقیقا همان عسل است و UMF آن تغییر نکرده است.
- اثبات اصالت : تمامی عسلهای مانوکا باید دارای گواهینامهی شبیه آنچه در بالا نشان داده شد باشند.
حال که تا این قسمت از مقاله در رابطه با عسل مانوکا اطلاعاتی را دریافت کردهاید بهتر است که در ادامه مقاله عسل مانوکا چیست در رابطه با خواص درمانی این عسل هم اطلاعاتی به دست آورید پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
خواص درمانی عسل مانوکا چیست؟
هر عسل علاوه بر اینکه خواص عمومی دارد خواص ویژه ای هم دارد که این خواص بسیار وابسته به منشا گیاهی آن می باشد. به طور کل خاصیت ضد باکتریایی قوی عسل مانوکا که آن را به متیل گلیوکسال موجود در آن نسبت میدهند باعث شده است که این عسل با بقیه عسلها تفاوتهایی داشته باشد. همچنین عسل مانوکا دارای خواص ضد ویروسی، ضد التهابی و همچنین آنتی اکسیدانی میباشد.
سلامتی دهان و دندان
نکته مهم برای جلوگیری از پوسیده شدن دندانها حذف شدن باکتریهای بد از دهان میباشد که این باکتریها عامل ایجاد پلاک میشوند و حفظ باکتریهای مفید دهانی که عامل سالم نگه داشتن دندان میشوند. تحقیقات نشان داده است که عسل مانوکا باکتریهای مضر دهان را از بین میبرد و از این طریق از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند.