به گزارش مدیسن نت، واکسیناسیون میتواند از بروز مشکلات روانی ناشی از کووید جلوگیری کند. تحقیقات نشان دادهاند که افراد بستریشده در بیمارستان به دلیل ابتلا به کووید، ۱۶ برابر بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند. حتی افرادی که به بیمارستان مراجعه نکردهاند نیز بیش از دو برابر بیشتر احتمال دارد به افسردگی دچار شوند.
مقایسه بروز افسردگی بین واکسینهشدگان و مبتلایان به کووید
مطالعات حاکی از آن است که میزان افسردگی در بین افرادی که واکسن کووید دریافت کردهاند، مشابه افرادی است که هرگز به این ویروس مبتلا نشدهاند. به گفته «ونکسیا واکر»، سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه بریستول، واکسیناسیون نه تنها برای جمعیت عمومی اهمیت دارد، بلکه برای افرادی که به بیماریهای روانی مبتلا هستند و در معرض خطر بیشتری از عوارض ناشی از کووید قرار دارند، ضروری است.
تحلیل گسترده دادهها: نقش واکسیناسیون در پیشگیری از مشکلات روانی
در این مطالعه، محققان سوابق پزشکی بیش از ۱۸.۶ میلیون بزرگسال در انگلستان را بررسی کردند. همچنین، گروهی متشکل از بیش از ۱۴ میلیون نفر واکسینهشده، که حدود ۸۶۶ هزار نفر از آنها به کووید مبتلا شده بودند، با گروهی از ۳.۲ میلیون نفر واکسینهنشده مقایسه شدند. نتایج نشان داد که عفونت کووید، به ویژه پس از بستریشدن در بیمارستان، خطر ابتلا به بیماریهای روانی را افزایش میدهد و این خطر تا یک سال پس از بیماری شدید، در افراد واکسینهنشده بالاتر باقی میماند.
تأثیر کووید بر انواع بیماریهای روانی
این مطالعه نشان داد که بیماریهای روانی مورد بررسی شامل افسردگی، اضطراب، اختلال بیشفعالی، اختلالات خوردن، اعتیاد، آسیبرساندن به خود، خودکشی و اختلالات جدی مانند اسکیزوفرنی بودند. واکسیناسیون به عنوان یک ابزار کلیدی در کاهش این خطرات معرفی شده است، به ویژه در میان کسانی که به کووید شدید مبتلا شدهاند.
با توجه به یافتههای این مطالعه، اهمیت واکسیناسیون در محافظت از سلامت روانی افراد در برابر عوارض شدید کووید بیش از پیش برجسته میشود.