صفحه اصلی > رژیم غذایی و سلامت : بهترین روغن برای سرخ کردن غذاها: انتخاب سالم و مناسب برای پخت و پز

بهترین روغن برای سرخ کردن غذاها: انتخاب سالم و مناسب برای پخت و پز

بهترین روغن برای سرخ کردن غذاها: انتخاب سالم و مناسب برای پخت و پز

در دنیای امروز، با توجه به اهمیت تغذیه سالم، انتخاب روغن مناسب برای پخت و پز، به‌ویژه سرخ کردن، اهمیت زیادی دارد. دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای پویش ملی «تغذیه سالم» که با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» راه‌اندازی شده است، نکات مهمی را در خصوص روغن‌های مصرفی در رژیم غذایی ارائه کرده است.

طبق گزارشات علمی، علم تغذیه توصیه می‌کند که برای حفظ سلامت بدن، بهتر است از روش‌های پخت سالم مانند آبپز، بخارپز و گریل با استفاده از مقدار کم روغن استفاده شود. با این حال، برخی افراد همچنان ترجیح می‌دهند از روش سرخ کردن استفاده کنند و در این صورت انتخاب روغن مناسب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

روغن‌های مخصوص سرخ کردن چیستند؟

در بازار، روغن‌هایی با عنوان “روغن‌های مخصوص سرخ کردن” وجود دارند که به‌طور خاص برای این نوع پخت فرموله شده‌اند. این روغن‌ها، ترکیبی از روغن‌های با مقاومت حرارتی بالا هستند که به‌طور ویژه طراحی شده‌اند تا در دمای بالای سرخ کردن (بین 170 تا 180 درجه سانتی‌گراد) پایداری و کیفیت خود را حفظ کنند. این روغن‌ها به دلیل ترکیب خاصی که دارند، می‌توانند برای مدت طولانی‌تر ساختار خود را حفظ کرده و کیفیت بهتری در زمان سرخ کردن مواد غذایی داشته باشند.

نکته مهم: نقطه دود روغن‌های سرخ کردنی

یکی از باورهای اشتباه رایج این است که روغن‌های مخصوص سرخ کردن، نقطه دود بالاتری دارند، در حالی که در واقع تفاوت چندانی در نقطه دود روغن‌های مختلف موجود در بازار از نظر تصفیه‌شده وجود ندارد. آنچه در این روغن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند، مقاومت حرارتی بالاتر است که باعث می‌شود این روغن‌ها مدت بیشتری در برابر گرما مقاومت کرده و ساختار خود را حفظ کنند.

به عبارت دیگر، هرچه مقاومت حرارتی روغن بیشتر باشد، این روغن‌ها می‌توانند برای مدت طولانی‌تری نقطه دود خود را حفظ کرده و کیفیت بهتری در طول فرآیند سرخ کردن داشته باشند. در صورتی که مقاومت حرارتی روغن کاهش یابد، نقطه دود آن سریع‌تر کاهش می‌یابد.

بهترین انتخاب برای سرخ کردن غذا

دمای مناسب برای سرخ کردن عمیق غذاها معمولاً بین 170 تا 180 درجه سانتی‌گراد است، و نقطه دود روغن‌های تصفیه‌شده پیش از مصرف معمولاً در محدوده 220 تا 230 درجه سانتی‌گراد قرار دارد. بنابراین، اگر قصد دارید غذای خود را سرخ کنید، بهترین گزینه برای حفظ سلامت و کیفیت روغن، استفاده از روغن مخصوص سرخ کردن است. این روغن‌ها به‌خاطر داشتن مقاومت حرارتی بالا، به حفظ ویژگی‌های خود در دماهای بالا کمک کرده و می‌توانند مدت بیشتری برای سرخ کردن مناسب باقی بمانند.

نتیجه‌گیری

برای پخت و پز و سرخ کردن سالم‌تر، انتخاب روغن مناسب اهمیت زیادی دارد. در حالی که بهترین روش‌های پخت، شامل آبپزی، بخارپزی و گریل هستند، اما اگر از روش سرخ کردن استفاده می‌کنید، انتخاب روغن‌های مخصوص سرخ کردن با مقاومت حرارتی بالا می‌تواند به حفظ سلامت بدن کمک کند. از این رو، باید همواره دقت کنید که از روغن‌هایی استفاده کنید که برای سرخ کردن فرموله شده‌اند و ویژگی‌هایی مانند مقاومت بالا در برابر حرارت را دارند.

پست های مرتبط

کشف علت خستگی دائمی: دانشمندان ارتباط آن با کرونا را فاش کردند

اگر حتی با خواب شبانه کافی و باکیفیت همچنان احساس خستگی مداوم…

دی ۳۰, ۱۴۰۳

مصرف روزانه شیر و کاهش خطر سرطان روده بزرگ

پژوهشی جدید نشان داده است که مصرف روزانه یک لیوان شیر می‌تواند…

دی ۲۹, ۱۴۰۳

چگونه حواس‌پرتی هنگام غذا خوردن می‌تواند باعث افزایش وزن شود؟

بر اساس تحقیقات جدید، حواس‌پرتی هنگام غذا خوردن نه‌تنها بر میزان غذایی…

دی ۲۵, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.