صفحه اصلی > رژیم غذایی و سلامت : افزایش کیفیت نان سنگک و بربری طی ۱۵ سال گذشته

افزایش کیفیت نان سنگک و بربری طی ۱۵ سال گذشته

افزایش کیفیت نان سنگک و بربری طی ۱۵ سال گذشته

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به افزایش کیفیت نان طی ۱۵ سال گذشته در عین حال سیاست کنترل نمک در نان را از اقدامات موثر وزارت بهداشت دانست. درباره پایش سلامت نان و نظارت بر نانوایی‌ها، گفت: کنترل نمک در نان یکی از سیاست‌های موفق وزارت بهداشت بوده است که از سالیان قبل اجرا شده است و مرکز سلامت محیط و کار مرتبا از نانوایی‌ها بازدید و استانداردهای نمک نان را بررسی می‌کند.

وی افزود: بر اساس آخرین آمار اعلام شده کمتر از ۱۵ درصد نانوایی‌های سطح کشور آماری مغایر با استاندارد تعریف شده نمک دارند که در حال رفع همین درصد اندک هستیم. وی با اشاره به افزایش کیفیت نان طی ۱۵ سال گذشته،‌ تصریح کرد: این افزایش کیفیت به شکل ویژه در نان سنگک و بربری قابل مشاهده است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ادامه داد: در مورد نانوایی‌ها البته علاوه بر میزان نمک افزوده مباحث متعددی مانند نبود سبوس یا سبوس‌گیری که در کارخانه‌های آرد اتفاق می‌افتد و همینطور افزودن جوش‌شیرین به آرد را مرتبا پیگیری می‌کنیم؛ البته مغایرت در این زمینه هم چندان بالا نیست اما در برخی نانوایی‌ها رخ می‌دهد که موارد خلاف گزارش می‌شود.

پیش از این نیز مدیرکل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره نظارت بر سلامت آرد و نان، اعلام کرده بود: گندم سالم و آرد سالم در نهایت سبب تولید نان مناسب می‌شود که موضوعی چند بخشی است. در این جهت غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک انجام می‌شود و حتی غنی‌سازی آرد با روی یا سلنیوم هم مطرح است. در حال حاضر حدود ۳۶۰ پروانه ساخت برای آرد کامل صادر شده است و همینطور بیش از ۱۰۰ پروانه ساخت برای محصولات با آرد کامل صادر شده است که ماحصل اینها می‌تواند در ماکارانی، بیسکوییت و پودر کیک هم دیده شود.

پست های مرتبط

کشف علت خستگی دائمی: دانشمندان ارتباط آن با کرونا را فاش کردند

اگر حتی با خواب شبانه کافی و باکیفیت همچنان احساس خستگی مداوم…

دی ۳۰, ۱۴۰۳

مصرف روزانه شیر و کاهش خطر سرطان روده بزرگ

پژوهشی جدید نشان داده است که مصرف روزانه یک لیوان شیر می‌تواند…

دی ۲۹, ۱۴۰۳

چگونه حواس‌پرتی هنگام غذا خوردن می‌تواند باعث افزایش وزن شود؟

بر اساس تحقیقات جدید، حواس‌پرتی هنگام غذا خوردن نه‌تنها بر میزان غذایی…

دی ۲۵, ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.