صفحه اصلی > دارو و مکمل : افزایش خطر دیابت با مصرف مزمن استروئید: نتایج مطالعات جدید

افزایش خطر دیابت با مصرف مزمن استروئید: نتایج مطالعات جدید

افزایش خطر دیابت با مصرف مزمن استروئید

استفاده مزمن از استروئیدها می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را تا ۲.۶ برابر افزایش دهد.

طبق نتایج جدید یک مطالعه گسترده، بیمارانی که از قرص‌ها یا تزریق‌های استروئیدی استفاده می‌کنند، در مقایسه با افرادی که استروئید مصرف نمی‌کنند، تا ۲.۶ برابر بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. این تحقیق تأیید می‌کند که مصرف طولانی‌مدت استروئیدها می‌تواند بر سطح قند خون تأثیر منفی گذاشته و خطر دیابت را افزایش دهد.

اثرات استروئیدها بر قند خون و دیابت

دکتر «راجنا گلوبیک»، مدرس دیابت و غدد درون‌ریز در دانشگاه آکسفورد و سرپرست تیم تحقیق، توضیح داد: “ما دریافتیم که بیماران تحت درمان با گلوکوکورتیکوئیدها (نوعی از استروئیدها) بیشتر در معرض دیابت قرار دارند. این نتیجه از بررسی دقیق داده‌های بیماران به دست آمده که تاکنون در مطالعات کوچکتر تنها به صورت محدود مورد بررسی قرار گرفته بود.”

استروئیدها برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها از جمله آسم، آرتریت روماتوئید، بیماری‌های التهابی روده و حتی سرطان تجویز می‌شوند. با این حال، این داروها با کاهش حساسیت به انسولین و اختلال در جذب گلوکز توسط سلول‌ها، منجر به افزایش سطح قند خون می‌شوند.

مطالعه‌ای بر روی ۴۵۰ هزار بیمار

این تحقیق با تجزیه و تحلیل داده‌های بیش از ۴۵۰,۰۰۰ نفر که بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ در بیمارستان‌های دانشگاه آکسفورد درمان شده بودند، انجام شد. هیچ‌یک از این بیماران در آغاز مطالعه دیابت نداشتند و استروئید مصرف نمی‌کردند.

در طول دوره مطالعه، حدود ۴٪ از بیماران مصرف استروئید را آغاز کردند که شامل داروهایی مانند پردنیزون، هیدروکورتیزون و دگزامتازون بود. از میان این بیماران، ۲٪ به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند، در حالی که این میزان در میان افرادی که استروئید مصرف نمی‌کردند کمتر از ۱٪ بود.

نتیجه‌گیری: افزایش ۲.۶ برابری خطر دیابت با مصرف استروئید

با در نظر گرفتن عواملی همچون سن و جنسیت، نتایج نشان داد که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که استروئید مصرف می‌کنند، ۲.۶ برابر بیشتر است. این نتایج اهمیت پایش دقیق بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند آسم و آرتریت را که به طور منظم استروئید مصرف می‌کنند، برجسته می‌کند.

دکتر گلوبیک تأکید کرد: “بیمارانی که به طور منظم استروئید مصرف می‌کنند، باید از نظر علائم دیابت تحت نظارت دقیق قرار گیرند تا از مشکلات جدی سلامتی جلوگیری شود.”

پست های مرتبط

آغاز فروش اینترنتی دارو در چهار استان کشور

به گزارش روابط عمومی سازمان غذا و دارو، ضوابط فنی مربوط به…

مهر ۱۵, ۱۴۰۳

هشدار درباره قاچاق و تقلب در مکمل‌ های خارجی بازار ایران

تمام مکمل‌های موجود در بازار رسمی کشور تولید داخلی هستند، و هر…

شهریور ۲۹, ۱۴۰۳

تولید دو محصول برای مقابله با پشه آئدس در ایران

رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که دو محصول از چهار…

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

رسانه خبری و آموزشی سالم بمون به عنوان معتبرترین مرجع خبری در حوزه سلامت و پزشکی جدیدترین اخبار در موضوعات پوست و مو و زیبایی، کودکان و نوزادان، بیماری و درمان، دارو و مکمل، روانشناسی، طب سنتی و کرونا را در اختیارتان قرار میدهد.

1402© تمامی حقوق برای وبسایت سالم بمون محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.